ActualitateCultură

Buzoienii, invitați la hramul satului dacic

Fundația „Sfântul Sava” îi invită pe buzoieni duminică, 14 iulie, începând cu ora 14.00, la hramul satului dacic. „Îl vom sărbători anticipat pe Sfântul Serafim de Sarov (19 iulie, zi de prăznuire), ocrotitorul acestui sat unic în Europa”, spune părintele Mihail Milea, președinte al Fundației Sfântul Sava.

Fiecare sărbătoare de hram din satul dacic a fost însoțită de fiecare dată și de o sărbătoare câmpenească. Păstrând această tradiție, părintele Mihail Milea îi invită pe buzoieni în acest colț de rai uitat de „civilizație”, în satul dacic, unde timpul pare să se fi oprit, un loc special, unde pacea și armonia cu natura își găsesc adăpost, în Năeni, județul Buzău, să ia parte la această sărbătoare îmbrăcați în straie populare.

Sfântul Serafim de Sarov, la al cărui praznic sunt invitați buzoienii, a fost ales protector al comunității pentru noblețea caracterului și curățenia inimii, pentru că era iubitor de natură și de animale.

Serafim de Sarov  este un sfânt  care a reușit, prin forța iubirii care-l caracteriza, să le fie călăuză către Hristos multora din vremea sa. Sfântul Serafim a trăit în asceză absolută, trecând pe rând prin starea de viețuitor în obște, sihastru, stâlpnic și zăvorât și s-a întors între semenii săi, plin de har și lumina Sfântului Duh, pentru a îndeplini slujirea duhovnicească superioară, devenind pentru toți un adevărat martor și propovăduitor al Învierii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare