Actualitate

Restricții de circulație pentru autovehiculele de mare tonaj

Șoferii de autovehicule cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone trebuie să respecte noile restricții de circulație impuse de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Buzău. Din cauza temperaturilor extreme de 38-39°C, marcate prin coduri portocaliu și galben, vehiculele de mare tonaj nu vor avea voie să circule pe drumurile publice în timpul zilei.

Conform anunțului emis de DRDP Buzău, aceste restricții sunt necesare pentru a preveni deteriorarea infrastructurii rutiere și a reduce riscul de accidente cauzate de deformarea asfaltului în condiții de caniculă. Restricțiile sunt valabile în ziua de 11 iulie 2024, în intervalul orar 10.00-20.00.

Restricțiile de circulație vor fi aplicate pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale din județele: Buzău, Galați, Brăila și Vrancea. DRDP Buzău recomandă șoferilor de autovehicule de mare tonaj să planifice rutele și orele de deplasare astfel încât să evite intervalul restricționat. Este important să se acorde atenție actualizărilor meteorologice și anunțurilor oficiale pentru a respecta aceste măsuri.

Aceste restricții au fost implementate pentru a asigura siguranța rutieră și pentru a proteja infrastructura rutieră de potențialele daune cauzate de temperaturile ridicate. De asemenea, se urmărește reducerea riscului de accidente și asigurarea unui trafic fluent și sigur pentru toți participanții la trafic. Planificarea adecvată a rutelor și respectarea intervalelor orare de interdicție vor contribui la menținerea siguranței pe drumurile publice și la protejarea infrastructurii rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare