Actualitate

Val de căldură: Buzăul, sub cod portocaliu

Meteorologii au emis noi avertizări pentru județul Buzău, marcând o intensificare a valului de caniculă în zilele următoare. Cu temperaturi care se vor apropia de 39 de grade Celsius în diverse zone, autoritățile recomandă precauție sporită și respectarea măsurilor de protecție împotriva căldurii extreme.

Conform ultimelor prognoze, Buzăul se va afla sub cod portocaliu și galben în următoarele 24 de ore. Zonele de câmpie vor resimți cel mai intens disconfort termic, în timp ce munții vor fi sub avertizare cod galben. Temperaturile nocturne nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală cu condiții deosebit de calde.

Valul de căldură se va extinde pe întreg teritoriul județului și va continua să afecteze întreaga regiune de sud-est a României, inclusiv sudul Moldovei și vestul Transilvaniei. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, accentuând disconfortul termic pentru populație.

Este recomandat ca locuitorii să evite expunerea prelungită la soare în timpul orelor de vârf, să consume lichide în cantități suficiente și să apeleze la măsuri de protecție solară adecvate pentru a evita eventualele probleme de sănătate cauzate de căldură extremă. Așadar, cu toate că vara ne răsfață cu soarele său arzător, este important să ne protejăm sănătatea și să fim pregătiți pentru condițiile meteorologice extreme care persistă în această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare