joi, 28 mai 2020

Buzoienii au încasat aproape un sfert din amenzile aplicate în România în starea de alertă

După câteva zile de așteptare a unei legi care să-i sancționeze pe cei care nu se supun regulilor după instituirea stării de alertă, polițiștii au aplicat marți și primele amenzi. În 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au verificat 147 de persoane, fiind aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 10.000 de lei.

Legea 55/2020 a intrat luni în vigoare și prevede sancțiuni pentru încălcarea măsurilor luate pe durata stării de alertă. Una dintre acestea este purtarea obli­gatorie a măștii de protecție în spații închise și în transportul public.

În bilanțul zilnic de la ora 13.00, Grupul de Comunicare Strategică anunțat ieri că, la nivel național, polițiștii și jandarmii au aplicat, în 24 de ore, 127 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 71.000 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și comba­terea efectelor pandemiei de COVID-19.

309 polițiști, peste 100 de jandarmi, 126 de polițiști locali au fost angrenați în acțiuni pentru combaterea răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențio­nală, înregistrate în acest context.

Dintre aceștia, 65 de jandarmi, 22 de polițiști, trei polițiști locali au fost angrenați pentru asigurarea, monitorizarea și limitarea circulației în zona localității  Râmnicelu, localitate aflată în carantină din data de 9 mai. De asemenea, jandarmii buzoieni, sprijiniți de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești acționează permanent pe raza județului atât pentru asigurarea  măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină instituționalizată, cât și  în misiuni de menținere a climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare, precum și pentru asigurarea cu operativitate a interven­țiilor în misiuni specifice Jandarmeriei Române.

Miercuri, 182 persoane se aflau în carantină instituționalizată, iar 565 persoane erau izolate la domiciliu. Până miercuri la ora 13.00, în județul Buzău au fost confirmate oficial 148 de cazuri de infectare cu Coronavirus, dintre care doar 35 de persoane au fost declarate vindecate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!