Politic

Buzoianul Ștefăniță Munteanu, noul director general al Transelectrica

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica este condusă, începând cu data de  25 aprilie 2023, de către buzoianul Ștefăniță Munteanu, din funcțiile de Președinte al Directoratului și Director General Executiv (Chief Executive Officer – CEO), după ce fostul șef, Gabriel Andronache, a fost ales vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

„Începând cu data de 25 decembrie 2021, domnul Ştefăniţă Munteanu ocupă poziţia de membru al Directoratului Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice. Cu un parcurs profesional atât în sectorul privat, cât şi în sectorul public, domnul Ştefăniţă Munteanu deţine expertiză în arii precum: management, industria energetică, marketing, vânzări şi strategie”, se arată pe site-ul Transelectrica.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Transelectrica, Ștefăniță Munteanu a absolvit Colegiul Național „B.P. Hasdeu” în anul 2002 și Facultatea de Management Marketing a Universității Româno-Americane, în anul 2006, dobândind o diplomă de licență aferentă profilului de economist.

Munteanu s-a alăturat echipei de management executiv a CNTEE Transelectrica SA, din poziția de manager de vânzări indirecte din cadrul SC Electrica Furnizare SA AFEE Buzău, societate unde a ocupat anterior funcția de director adjunct (2019-2020), precum și consultant management.

„În ceea ce privește experiența dobândită în sectorul administrației publice, domnul Munteanu a ocupat funcțiile de secretar general adjunct la Ministerul Turismului în perioada ianuarie – mai 2017, consilier al prim-ministrului în perioada mai 2017 – ianuarie 2018, precum și de consilier secretar de stat la Ministerul Apelor și Pădurilor (februarie 2018 – februarie 2019).”, se mai arată pe site-ul Transelectrica.

Articole similare