Actualitate

Mașini istorice, la întrecere pe drumurile din Buzău

Iubitorii mașinilor clasice care poartă marca unor vremuri demult apuse, vor avea parte de o adevărată paradă pe drumurile din Buzău în vara aceasta, în perioada 9-10 iunie. Asociația Clubul Vehiculelor de Epocă din România organizează anul acesta evenimentul intitulat „Old Cars Rally Cheia”, raliu de regularitate destinat automobilelor istorice, etapa I din cadrul Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice (CRRVI), sub egida Retromobil Club România, Autoritate Națională a Federației Internaționa-le a Autovehiculelor Istorice (FIVA).

Evenimentul, aflat la cea de-a 12-a ediție, revine în acest an la denumirea și traseul consacrat. Startul va fi dat pe 9 iunie în municipiul Ploiești (Palatul Culturii), iar sosirea, cina festivă, cazarea și festivitatea de premiere vor fi în stațiunea Cheia, din comuna Măneciu, județul Prahova. Traseul de concurs va fi de aproape 350 km, iar în prima zi de competiție, participanții vor trece prin Câmpina, Vărbilău, Vălenii de Munte, Măneciu și se vor opri la Cheia, pentru cazare și masa festivă. În a doua zi de concurs, participanții vor pleca pe un traseu prin Vălenii de Munte, traversând zona pitorească a dealurilor prahovene și buzoiene, drumul Trans Cislău-Cislău-Nehoiu, urmând apoi, pe DN10, parcurgerea traseului pe la barajul și lacul de acumulare Siriu, Întorsura Buzăului, Teliu, Săcele, celebrele serpentine de la Baba Runca (etapa de raliu de Campionat Național) și sosirea la Cheia.

La eveniment pot participa vehicule istorice omologate și care vor puncta în clasamentul CRRVI, precum și un număr restrâns de automobile istorice neomologate sau youngtimere (care vor fi premiate separat și nu vor conta în clasamentul CRRVI), cu aprobarea directorului de concurs. Numărul maxim de participanți este de 40 de automobile, iar înscrierile au început deja de la 1 aprilie și se vor termina odată cu atingerea numărului maxim. Taxa de înscriere este de 900 lei (pentru echipaj de două persoane) și include taxa de participare, o noapte de cazare la hotel Cheia (stațiunea Cheia), masa festivă, precum și festivitatea de premiere (10 iunie). Pentru fiecare persoană suplimentară, se vor achita 400 lei. Persoanele interesate de competiție trebuie să completeze o fișă de înscriere și să o trimită la adresa de e-mail a organizatorului ([email protected]), urmând ca, ulterior, doritorii să achite taxa de participare aferentă concursului.

 

 

Articole similare