Educație

Buzoianul Rareș Răzvan Gheorghe, argint la Olimpiada Internațională „Științe pentru Juniori”

Performanță deosebită pentru elevul  Școlii Gimnaziale „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” Rareș Răzvan Gheorghe, care  a obținut locul al II-lea la Olimpiada Internațională „Științe pentru Juniori”, ce s-a desfășurat la Bangkok, Regatul Tailandei.

Reamintim că Rareș Răzvan Gheorghe,  elevul Școlii Gimnaziale „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”, din clasa a VIII-a A,  este de patru ori olimpic național în 2023, și a stabilit un nou record la nivelul unităților de învățământ gimnazial. Dincolo de participarea la faza finală a patru olimpiade naționale pe care a reușit-o în anul școlar trecut – olimpiade de la care s-a întors  cu premii -,  el a reușit  să se califice de pe poziția a doua în lotul restrâns pentru olimpiada internațională de „Științe pentru juniori”, singura olimpiadă internațională la nivel de gimnaziu.

Medaliat la numeroase concursuri și olimpiade, elevul este pregătit de profesoarele Elena Sâmpetru și Monica Gheorghe, clasându-se pe locul al doilea și la riguroasa selecție organizată de Ministerul Educației pentru participarea la această olimpiadă internațională.

Lotul României a fost format din șase elevi care au obținut patru medalii de argint și două de bronz. Elevul buzoian Rareș Răzvan Gheorghe a obținut cel mai mare punctaj dintre medaliații cu argint.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker