ActualitateEducație

FOTO / Stagiu de pregătire în Turcia a două cadre didactice din Amaru

În perioada23-28 octombrie, două cadre didactice de la Școala Gimnazială din comuna Amaru, județul Buzău, au beneficiat de șase zile de cursuri în cadrul proiectului ERASMUS+, acțiunea cheie 1: „Mobilitatea persoanelor în scopul învățării”, număr de referință proiect 2022-1-RO01-KA121-SCH-0000558049.

 „Instruirea s-a realizat în Turcia (Istanbul), iar pe parcursul celor șase zile, cadrele didactice au dobândit competențe comunicaționale pentru o educație creativă și incluzivă, precum și competențe privind dezvoltarea capacității instituționale de management al proiectelor educaționale europene prin absolvirea cursului ,,Quality EU Project Management  – Erasmus+”. Cele două cadre didactice au participat la activități care au pus accentul pe tratarea diferențiată a elevilor, precum și pe modalitatea de scriere a proiectelor Erasmus+”, transmit reprezentanții unității de învățământ.

Programul de pregătire profesională a fost completat de un program cultural bine structurat, cadrele didactice având posibilitatea să viziteze principalele obiective turistice din Istanbul.

În cadrul aceluiași proiect se vor perfecționa încă patru cadre didactice, înalte două fluxuri de mobilitate în străinătate. Instituția școlară din Amaru este membră a consorțiului creat de Inspectoratul Școlar Județean Buzău.

Articole similare