vineri, 03 iulie 2020

Buzoianul George Sava, membru al misiunii agricole româno-moldovene în Statele Unite

Secretarul general adjunct al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, buzoianul George Sava, se numără printre oficialii din această instituție care, împreună cu reprezentanți ai sectorului agricol din Republica Moldova și 17 oameni de afaceri, participă la o misiune de lucru în Statele Unite ale Americii pentru realizarea unui schimb de experiență în agricultură.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), din delegație fac parte George Sava, în dubla calitate de secretar general adjunct și președinte al Consiliului de administrație al Casei Române de Comerț Agroalimentar ,,Unirea”, și Amelia Rus, director gene­ral al direcției generale de politici în industria alimentară și comerț.

,,Scopul misiunii este dezvoltarea parteneriatului strategic dintre România și SUA în sectorul agricol și consolidarea relațiilor bila­terale dintre cele două state. Obiectivele specifice ale acestei acțiuni sunt: moder­nizarea fermelor românești prin transferul strategic de tehnologii agricole de vârf din SUA în România, schimb de informații și know-how pentru creșterea recoltelor și procesarea locală a produselor finite agro-alimentare bio, organice și ecologice cu o mai mare valoare adăugată și de calitate sporită, astfel încât acestea să poată fi furnizate către piața din SUA, unde cererea de astfel de produse este în creștere”, se precizează în comunicat.

În perioada 9-11 septembrie, delegația a participat la ,,Big Iron Farm Show”, cel mai mare târg agricol din regiunea de Centru-Vest, organizat în orașul Fargo din Dakota de Nord, la una din cele mai mari ferme din zonă, Casey & Ivan Miller Farm. De asemenea, între 12 și 14 septembrie, membrii delegației au participat, în Baltimore (Maryland) la expoziția BIOFACH AMERICA, târg internațional ­de­dicat exclusiv produselor ecologice, iar în perioada următoare reprezentanții MADR vor avea întâlniri cu oficiali din cadrul agențiilor guvernamentale ale SUA specializate în comerț, agricultură și îmbunătățiri funciare, în capitala americană, Washington D.C.

Grupul este însoțit de un reprezentant al serviciului comercial din cadrul Ambasadei SUA la București. Misiunea a fost organizată cu sprijinul serviciului comercial din cadrul Ambasadei SUA la București, al biroului de comerț al statului Dakota de Nord din Fargo, precum și al departamentul de ­co­merț al Guvernului SUA din Fargo (Dakota de Nord) și Baltimore (Maryland).

loading...
error: Content is protected !!