luni, 30 noiembrie 2020

Buzoianul care și-a ucis colegul de celulă din Penitenciarul Focșani va sta mulți ani în închisoare

Buzoianul care, în luna  februarie a acestui an, și-a omorât colegul de celulă din Penitenciarul Focșani, a fost condamnat la ani mulți la închisoare. O primă soluție în dosarul de omor a fost pronunțată zilele acestea de magistrații de la Tribunalul Vrancea. Bărbatul, aflat la a doua condamnare pentru o infracțiune de omor, a primit o pedeapsă de 16 ani de închisoare.

La aceasta se adaugă alte aproape trei mii de zile de la o altă pedeapsă aplicată anterior, tot pentru un omor.

„Condamnă pe inculpatul T.C. (…) –pentru săvâr­șirea infracțiunii de omor calificat (…) la o pedeapsă de 16 ani închisoare și 5 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…) adaugă la pedeapsa de 16 ani închisoare aplicată prin prezenta hotărâre restul neexecutat la data pronunțării prezentei hotărâri de 2899 zile de închisoare din pedeapsa de 11 ani închisoare aplicata inculpatului prin s.p. nr. 107/21.11.2017 de Tribunalul Buzău definitivă prin d.p. nr. 171/20.02.2018 a Curții de Apel Ploiesti, inculpatul urmând să execute în total 16 ani și 2899 zile de închisoare, (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea instanței de fond, potrivit monitorul de vran­cea.ro.

Fapta a fost comisă în luna februarie a acestui an. Din ancheta procurorilor a rezultat că inculpatul C.T., care se afla în Penitenciarul Focșani, având de ispășit o pedeapsă de 11 ani tot pentru omor, în seara zilei de 23 februarie a intrat în conflict cu colegul de celulă și l-a lovit pe acesta. I-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii în zona feței, una dintre ele nimerind victima în zona bărbiei și alta în arcadă. Loviturile au fost puternice având în vedere faptul că în urma aplicării acestora victima a fost proiectată cu urechea de un perete al camerei de detenție. Victima a decedat pe loc, iar constatările medico-legale au arătat că aceasta a suferit inclusiv fracturi craniene.

La audieri, inculpatul, care are doar 24 de ani și două infracțiuni de omor la activ, a recunoscut că și-a lovit colegul de celulă care avea 30 de ani și a explicat că totul s-a petrecut într-un moment de furie. Imediat după incident și după intervenția angajaților instituției, la fața locului au ajuns și cadrele medicale, dar și polițiști din cadrul IPJ Vrancea. Întrucât victima era deja decedată, polițiștii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au efectuat cercetarea la fața locului, după care trupul neînsuflețit al victimei a fost ridicat și dus la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie. Din informațiile oferite atunci de reprezentanții unității de detenție, inculpatul și victima executau pedepsele în regim de maximă siguranță.

Tânărul, care a fost condamnat la 16 ani pentru fapta sa, nu este la prima faptă comisă cu violență. A ajuns în Penitenciarul Focșani tot pentru o infracțiune de omor. O primă condamnare în primul său dosar de omor a fost pronunțată în noiembrie 2017 de către magistrații de la Tribunalul Buzău.

Ulterior el a făcut contestație, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Ploiești, instanță care i-a respins apelul și a menținut pedeapsa de 11 ani aplicată de magistrații de la Buzău pentru infracțiunea de omor.

loading...
error: Content is protected !!