Politic

Buzoianul Alin Chitu a demisionat din funcția de secretar de stat la Finanțe

Secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Alin Chitu și-a dat demisia. El a fost eliberat la cerere din funcție, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu. Decizia a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Potrivit informațiilor Profit.ro, buzoianul Alin Chitu și-a dat demisia cu intenția de a reveni în zona privată, el fiind unul dintre specialiștii aduși la Ministerul Finanțelor din acest sector.

„Alin Chitu a învățat că echilibrul între sistemul privat și cel public este esențial. Și mai ales că fără plusvaloarea pe care sistemul privat o poate aduce, statul nu poate deveni eficient din punct de vedere economic”, a declarat Mirela Călugăreanu, fost președinte Agenției Naționale de Administrare Fiscală, după ce a aflat de plecarea lui Chitu de la Finanțe.

Anterior numirii la Finanțe, unde a fost susținut de Partidul Național Liberal, fără să fie membru al vreunei formațiuni politice, Chitu a fost director în cadrul companiei de consultanță Deloitte România.

La Ministerul de Finanțe, unde s-a aflat din ianuarie 2021, Chitu avea în subordine direcția de legislație fiscală și a fost implicat inclusiv în negocieri cu Comisia Europeană. În această perioadă au fost adoptate schimbări fiscale majore, deciziile fiiind, însă, la nivel politic, la liderii coaliției de guvernare.

Alin Chitu este licenţiat în finanţe, asigurări, bănci şi burse de valori la Academia de Studii Economice Bucureşti. A fost membru al boardului Imprimeriei Naţionale, director serviciu de consultanţă fiscală directă la Deloitte România (2016 – 2020), expert al Băncii Mondiale (noiembrie 2013 – martie 2019), manager la KPMG (2007 – 2012) și consultant fiscal la Deloitte (2005 – 2006).

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker