Administrație

Pod pentru trafic uşor între comuna Valea Râmnicului şi municipiul Rm. Sărat

Primăria Valea Râmnicului a obţinut finanţare, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), în cadrul programului naţional „Anghel Saligny”, pentru construirea unui pod peste râul Râmnicu Sărat, destinat traficului uşor. Valoarea totală a investiţiei se va ridica la aproape 12  milioane de lei (120 de miliarde de lei vechi). De la bugetul local, Primăria Valea Râmnicului va trebui să susţină cheltuielile neeligibile, care vor fi în jurul a 350.000 de lei, adică trei miliarde şi jumătate în bani vechi.

Contractul de finanţare pentru executarea lucrărilor a fost semnat încă din luna iunie, dar constructorul a decis ca în această perioadă să demareze organizarea de şantier. Chiar dacă proiectul aparţine comunei Valea Râmnicului, constructorul a hotărât ca organizarea de şantier să fie făcută pe malul stâng, pe teritoriul Municipiului Râmnicu Sărat, explicaţia fiind că în acea zonă există mai mult spaţiu pentru depozitarea materialelor şi amenajarea parcului de utilaje. De asemenea, lucrările vor debuta cu forajele în zona malului stâng.

Potrivit indicatorilor tehnici, podul va avea o lungime de 288 metri, o lățime de cinci metri și va fi prevăzut cu trotuare. Construirea unui pod nou va facilita accesul cetățenilor către oraș și, astfel, va ajuta la dezvoltarea economică a unei comunități implicată preponderent în agricultură.

„Obiectivul de investiții se adresează unei populații de 10.000 locuitori, atât locuitori de pe raza comunei Valea Râmnicului, cât și locuitori de pe raza municipiului Râmnicu Sărat. Lipsa de oportunități ocupaționale și dependență față de agricultura de subzistență reprezintă un punct slab al forței de muncă din Comuna Valea Râmnicului, activitățile independente fiind mai degrabă asociate cu subzistența în agricultură decât cu antreprenorialul. Comuna face parte din rândul localităților cu activități preponderent agricole, având la baza economiei cultura plantelor și creșterea animalelor. Prin realizarea podului de trafic ușor, va fi facilitat accesul producătorilor  din comuna Valea Râmnicului pe piaţa Municipiului Râmnicu Sărat”, se mai arată în proiectul de hotărâre al Primăriei.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker