Monden

Buzoianca Cornelia Catanga a divorțat după 33 de ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute artiste de muzică lăutărească, Cornelia Catanga, născută pe 9 martie 1958 în comună buzoiană Cătina a aruncat o veste bombă zilele acestea în mass-media. Dezvăluirea despre divorțul artistei de soțul Aurel Pă­dureanu a fost făcută în cadrul emisiunii “Star Matinal”, de la Antena Stars. Pe lângă alte lucruri triste, ­des­pre care artista a vorbit cu amărăciune, anunțul despăr­țirii a căzut că o bombă.

„Din aprilie, eu și Pă­dureanu suntem despăr­țiți. A fost un motiv foarte bine întemeiat, cunoscut. De comun acord, stăm în aceeași casă. El stă la etajul 1, iar eu stau la etajul 2 (…) Mâncăm separat, eu mănânc cu copiii, nora mea îl servește”, a spus Cornelia Catanga la „Antena Stars”. Artista a recunoscut că în relația ei de 33 de ani au avut loc și certuri și că nu crede în fericirea deplină într-o relație. Mai mult, a recunoscut că acum fiul ei, Alexandru, este mesagerul dintre ea și Aurel Pădureanu.

S-au căsătorit în 2014

„Vreau să vă spun că am avut o căsnicie fericită. (…) În afară faptului că el are doi copii din prima căsnicie, cei 33 de ani petrecuți împreună au fost o frumusețe. Acum, eu dacă am de transmis ceva, vorbesc cu copilul (…) M-am certat, ca fiecare. Dacă spune cineva că nu se ceartă într-o relație, nu există așa ceva”, a declarat buzoianca.

În urmă cu un an, Cornelia Caranga a trecut prin­tr-o cumpănă și cu sănătatea. A făcut infarct pe 14 iulie, a fost în stare gravă, însă medicii de la Spitalul Floreasca au reușit să o pună pe picioare.

În octombrie 2014, Cornelia Catanga și Aurel Pădureanu și-au unit destinele și în fața lui Dumnezeu. Cei doi artiști și-au jurat credință veșnică la ,,Biserica” Domnița Bălașa din Capitală, iar petrecerea a avut loc la Restaurantul „Mărul de Aur”. Mireasă, care avea 56 de ani la vremea respectivă, a purtat o rochie creată de designerul Cătălin Botezatu.

Pădureanu: „De regulă, noi ne spălăm rufele în familie”

Contactat de cei de la Antena Stars, Aurel Pădureanu a confirmat ruptura, dar speră că lucrurile vor reveni la normal.

„Suntem oameni maturi. De regulă, noi ne spălăm reufele în familie, nu știu ce a pățit Cornelia de a făcut asemenea declarații. Normal că este adevărat, v-am spus și vă repet, noi suntem oameni maturi. A fost o mică discuție, iar Cornelia este puțin mai impulsivă, eu sunt un om mai cerebral. Stau și gândesc, spicuiesc înainte să scot un cuvânt, asta e. Despre restul nu am ce să vă spun. Eu sunt un om mai discret”, a declarat Aurel Pădureanu.

În 2016, presa scria că artista Cornelia Catanga a decis să divorțeze de soțul ei, sătulă de problemele pe care le-a avut în ultima perioadă. Atunci, interpreta a depus chiar și actele de divorț și nu voia să renunțe la idee. S-au împăcat. În schimb, un an mai târziu, Cornelia Catanga ieșea în public din nou și discuta despre aceleași pro­bleme. La acea vreme, declara pentru CanCan că el vrea să plece în America, alături de fiul lor, Alexandru, cu credința că nu acesta este motivul separării, ci o femeie cu care a avut o relație cândva.

„Sunt din Zeletin, un sat numai de lăutari romi”

„Sunt dintr-un sătuc cu numele de Zeletin, un sat numai de lăutari romi și moș­tenesc glasul și cântecul din bunici și străbunici. Imaginați-vă numai în ce familie am venit eu pe lume: bunica mea a cântat la vioară până la 80 de ani, mama mea – Dumnezeu s-o odihnească! – cânta la acor­deon și bătea și tobele că nimeni altcineva, sora mamei mele, la fel, cânta la acordeon, fratele mamei cânta la acordeon și la vioară, bunicul și stră­bunicul meu cântau la țambal. Așa că totul în jurul meu, înainte de cuvinte, era numai muzică. Am început să cânt de pe la șase ani, cu acordeonul, deși pe mine mă fascina țambalul și am rămas și acum cu această nostalgie. Dar ­atunci, mama, neavând posibilitatea să-mi cumpere un țambal, mi-a dat un acordeon, care era al fratelui ei cel mic, plecat militar. Prima mea melodie pe care am ­cânta­t-o la acordeon era un tango. Nu m-a învățat nimeni, mama doar mi-a pus acordeonul în brațe și a trebuit să învăț singură, apăsând pe rând toate clapele că să iasă melodia pe care o aveam eu în minte, auzită la cei mari”, declara în urmă cu câțiva ani.

Articole similare