joi, 04 iunie 2020

Buzoianca Antonia Barbu, premiată de ministrul Ecaterina Andronescu

Are șase ani, este din Buzău și marți, 7 martie, a fost premiată de Ministerul Educației în prezența ministrului Ecaterina Andronescu. Este vorba despre Antonia Barbu, de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 6, câștigătoarea premiului I la nivel național în cadrul Concursului Națio­nal „Recunoștință făuritorilor Marii Uniri”.

Buzoianca a concurat la secțiunea „arte vizuale” a competiției adresate tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul preuniversitar și chiar studenților din 18 universități din țară. Lucrarea Antoniei, reprezentând un desen cu titlul „Zi de serbătoare” a fost considerată cea mai bună dintre cele realizate de concurenții din învățământul preșcolar din toatățara.

Antonia a fost coordonată de prof. Marinela Trifan

Festivitatea de premiere a avut loc la Colegiul Național „Sfântul Sava” din Capitală, premiile fiind înmânate de către ministrul Ecaterina Andronescu și secretarul de stat în Ministerul Educației, Ionel Florin Lixandru.

Concursul  „Recunoștin­ță făuritorilor Marii Uniri“ a fost lansat cu ocazia centenarului Marii Uniri, având următoarele secțiuni: creație literară (versuri, proză, eseuri), arte vizuale și muzicale, creații media. Concursul a presupus elaborarea unei lucrări originale, reprezentativă pentru viziunea autorului, concurenții având libe­rtatea de a-și alege formatul de prezentare. Obiectivul urmărit a fost stimularea creativității participanților.

În învățământul preuniversitar, competiția s-a desfășurat pe niveluri de învățământ (preșcolar, primar, gimnazial, liceal), sub coordonarea cadrelor didactice de specialitate. În vacanța intersemestrială (2-10 februa­rie 2019), la nivelul fiecărui inspectorat școlar au fost selectate cele mai reușite lucrări ale preșcolarilor și elevilor din fiecare județ. Potrivit organizatorilor, în desemnarea premianților, ponderea cea mai mare a avut-o originalitatea creației.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!