Sport

Buzoian, ales în Comitetul Executiv al Federației Europene de Minifotbal

Performanța reușită de România la Campionatul Mondial de Minifotbal nu putea să nu aibă ecou zilele trecute, atunci când forul European și-a desemnat conducerea. Bratislava a fost gazda celei de a XXI-a Adunări Generale a Federaţiei Europene de Minifotbal, principalul punct pe ordinea de zi fiind alegerea preşedintelui şi a Comitetului Executiv, pentru următorii cinci ani.

Noul președinte al forului este slovacul Peter Kralik, iar ca membru în Comitetul Executiv a fost ales și românul Cristian Lupu, vicepreședinte al Federației Române de Minifotbal. Comitetul Executiv, compus din șapte persoane, arată în felul următor, în urma votului exprimat: președintele Peter Kralik (Slovacia), vicepreședintele Borislav Aleksandrov (Bulgaria), și membrii Yair Scher (Israel), Cem Durul (Turcia), Cristian Lupu (România), Gianluca Finazzi (Italia) și Antonio Lopez (Spania).

„Mulțumesc Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Minifotbal  pentru votul de încredere pe care mi l-a acordat prin această nominalizare. Pentru mine, personal, această numire în CEx al EMF este o încununare a muncii mele de 18 ani în minifotbal, începând din 2006. În această perioadă, nu am sărit nicio etapă, am fost organizator de competiții la nivel local, am fost mai mereu în anturajul echipei naționale, ocupând diverse funcții (n.r., antrenor principal, antrenor secund, director sportiv), am fost membru în Comitetul Executiv al FRM, apoi vicepreședinte al FRM și acum vine această nominalizare. Totul a venit în timp, consider că acum am ajuns la maturitate și am acumulat destulă experiență ca să pot să contribui la dezvoltarea acestui sport și la nivel internațional”, a declarat Cristian Lupu.

În noiembrie 2023, România reușea să-și adjudece titlul mondial la minifotbal, performanță rar întâlnită la nivelul sporturilor de echipă autohtone. Tricolorii câștigau singurul trofeu major care lipsea din vitrina naționalei, după ce jucaseră în prealabil două semifinale, la ediții anterioare. Buzoianul Cristi Lupu a făcut parte din delegația României, în calitate de director tehnic.

Dincolo de rolul pe care Cristi Lupu l-a jucat în dezvoltarea minifotbalului, buzoianul este implicat și în sportul rege, de peste două decenii. În prezent, face parte din AGA AS FC Buzău, din postura de membru fondator. Pasionat de fotbal, este un zelos fan al Sampdoriei Genova, echipă din liga secudă italiană, la care a evoluat, acum câteva sezoane, românul Radu Drăgușin.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker