Sport

Buzăul are un campion mondial! La karate

Eveniment 2 în 1, la Oradea, acolo unde s-au derulat atât Campionatul Mondial, cât și cel European, de Karate Shito-Ryu. Peste 600 de sportivi, din 31 de țări, au participat, șapte dintre ei fiind de la Gloria. Delegația buzoiană a obținut performanțe excelente, reușind să urce pe podium cu toți sportivii.

Remarcat este Sebastian Alixăndroiu, care a reușit să își adjudece medalia de aur și titlul de Campion Mondial în proba de kumite masculin. Puștiul de 11 ani a câștigat toate meciurile într-o manieră categorică, neavând practic adversar la categoria lui de vârstă.

Tot de la Gloria, Sebastian Bratu s-a calificat în finalele competiției, adjudecându-și titlul european și clasându-se al doilea, în cadrul Campionatului Mondial kumite masculin. Gloria are și o vicecampioană mondială, Andreea Divoiu, ajunsă, de asemenea, în finala kumite feminin juniori.

Câte un bronz pentru clubul buzoian au mai obținut Matei Goață –C.E kumite masculin U21, Radu Cărbuneanu – C.E Kumite Juniori, Eduard Andrei Mihai – C.E Kumite juniori 12 ani și Darius Bazîru, mezinul echipei, C.E Kumite masculin 9 ani.

Pentru karatiștii buzoieni urmează Cupa României, eveniment organizat chiar în Sala Sporturilor Romeo Iamandi, pe 11 iunie.

Articole similare