Educație

Buzăul, printre orașele cu cei mai numeroși participanți la Concursul Național de Creație în Limba Engleză

Copii și tineri din toată țară și-au pus în valoare potențialul creativ și cunoș­tințele în limba engleză, reușind, în 200-250 de cuvinte, să povestească ce a însemnat pentru ei anul 2020.

În topul celor mai creative orașe s-au numărat București, Buzău și Constanța, iar capitala țării se va bucura de Trofeul Excelenței, deoarece are cel mai mare număr de participanți la competiție. În timp ce Bucureștiul a acoperit 12,21% dintre înscrie­ri, locurile 2 și 3 au venit din urmă cu procente foarte ridicate: Buzău, cu 7,23%, respectiv Constanța, cu 6,10% dintre participanți. Anul acesta, peste 9.500 de participanți, dublu față de edițiile anterioare, s-au întrecut în creativitate și originalitate la Shakespeare School Essay Competition, cel mai mare Concurs Național de creație în Limba Engleză.

,,Shakespeare School Essay Competition s-a bucurat de o mare popularitate în rândul tinerilor, atingând un record al înscrierilor din ultimii ani. Competiția dedicată elevilor de gimnaziu și liceu din toată România, aflată la cea de-a 13-a ediție, și-a propus să stimuleze gândirea creativă, spiritul de ­inovație, originalitatea și să motiveze tinerii să își perfecționeze limba engleză”, au transmis organizatorii.

Concursul a fost organizat de Asociația Shakespeare School pentru Educație, entitate non profit care susține copiii și tinerii talentați din România, motivându-i să atingă performanțe deosebite și să își valorifice la maxim potențialul creativ. „Limba engleză deschide oportunități”, este motto-ul Asociației, pentru că stăpânirea unei limbi de circulație internațională poate face diferența în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul spre o educație de calitate și o carieră de succes. Competiția este susținută de Shakespeare School – Cel mai Bun Centru de Pregătire din România, alături de Cambridge Assessment English.

„La Shakespeare School, ne propunem întotdeauna să le oferim copiilor șansa de a fi ei înșiși. Îi stimulăm să fie creativi și plini de pasiune, pentru că astfel pot obține mai ușor performanță. Creativitatea nu este o abilitate rezervată doar copiilor care s-au născut cu talente deosebite. Toții copiii se nasc cu ­imaginație, iar noi, profesorii și părinții, îi putem sprijini prin stimularea acesteia încă din primii lor ani de viață. Trebuie să fim alături de ei, să le oferim ocazia de a-și exprima și dezvolta creativitatea și de a vedea lumea prin ochii lor plini de imaginație. Astfel, vor deveni adulți capabili să perceapă viața din mai multe perspective și vor descoperi o sursă nelimitată de soluții pentru rezolvarea originală a oricărei probleme cu care se vor confrunta”, spune Adriana Alionte, fondatoarea Shakespeare School.

“Anul 2020 a fost un an diferit de oricare altul! Ne-a transformat viață și a schimbat modul în care trăim, precum și modul în care vedem lumea din jurul nostru. Este foarte important să ne uităm în urmă și să reflectăm la numeroasele lecții pe care le-am învățat. De aceea, tema ediției de anul acesta a fost „Five valuable lessons I learnt în 2020” („Cinci lecții valoroase pe care le-am învățat în 2020”)”, au transmis organizatorii. În eseurile lor, copiii au fost încurajați să scrie despre ceea ce este cu adevărat important în viață lor și pentru ce sunt recunascători, cât de importante au fost familia și prietenii în această perioada și cum au reușit să comunice cu aceștia. Cei mai creativi participanți se vor putea bucură de numeroase premii, constând în cursuri online de limba engleză la Shakespeare School, înscrieri gratuite la examene Cambridge, cărți și multe alte suprize.

În plus, toți cei care au intrat în concursul național de creație în limba engleză vor primi o diplomă de participare, pe care o pot folosi pentru a-și completă portofoliul educațional. Profesorii cu cei mai mulți concurenți înscriși vor primi un curs online „Teacher Development Module” oferit de Cambridge Assessment English și „Certificat de Excelență” din partea Shakespeare School, iar toți profesorii de limba engleză din partea cărora se vor înscrie minimum 10 participanți la Shakespeare School Essay Competition 2020, vor primi un „Certificat de Merit”. Anunțarea câștigătorilor va avea loc pe dată de 8 iunie 2021.

Shakespeare School Essay Competition este un proiect național, cu participare GRATUITĂ, deschis tuturor tinerilor cu vârstă cuprinsă între 11 și 19 ani (clasele V-VIII și IX-XII). Concursul este organizat de Asociația Shakespeare School pentru Educație, în parteneriat cu Shakespeare School, Cambridge English Assessment și 36 Inspectorate școlare Județene, și se adresează tuturor elevilor din România, pasionați de limba engleză și cu real talent la scris.

Articole similare

error: Continut protejat!!