Politic

Ciolacu: ,,Ministrul Voiculescu a demonstrat că este gol în suflet și în cap”

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, că formațiunea sa politică va depune o a doua moțiune simplă la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după scandalul de la Spitalul Foișor. Moțiunea simplă se intitulează „Ca românii să trăiască, Vlad Voiculescu trebuie să plece!”.

„Am discutat astăzi (luni, n.r.) în Biroul Politic Național despre situația absolut revoltătoare de la Spitalul Foișor. Am decis ca astăzi (luni, n.r.) să depunem o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății. Ținând cont de gravitatea situației, cerem Biroului permanent al Camerei Deputaților ca în această săptămână să fie dat votul pe această moțiune simplă. Ministrul Vlad Voiculescu e responsabil de tot ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă acum cu gestionarea pandemiei. Nu se fac teste, a întrerupt și testarea în școli, mortalitatea a ajuns pe locul 10 mondial în România pe perioada pandemiei. Poate domnul Cîțu, premierul României, doreș­te să ajungem pe primul loc. Doar asta ar justifica menținerea domnului ministru Vlad Voiculescu. Scuzele sale sunt pur și simplu penibile. Să ieși și să spui că cei care au fost internați și evacuați noaptea din Spitalul Foișor erau fericiți pur și simplu ne demonstrează că domnul Vlad Voiculescu e gol atât în suflet, cât și în cap. Nu poți susține în fața românilor care au văzut acele imagini că pacienții care erau evacuați erau fericiți. Am văzut mulți lideri PNL care au cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu. Aștep­tăm să vedem dacă sunt ipocriți și în spațiul public cer acest lucru și când vine votul în Parlament nu vor vota moțiunea simplă împotriva aceluiași ministru la care ei făceau referire. Aștept să văd grupul minorităților să văd dacă vor mai susține un asemenea impostor în fruntea Ministerului Sănătății. Aștept să văd atitudinea grupului UDMR, în frunte cu vicepremierul Kelemen Hunor, dacă mai este de acord să susțină un asemenea personaj în fruntea MS. Cred că domnul Cioloș și domnul Barna ar trebui, dânșii, să îl retragă pe domnul Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni, într-o conferință de presă.

El a mai spus că a văzut că prim-ministrul Florin Cîțu i-a cerut ministrului Sănătății demisia de onoare și a mai precizat că așteaptă să vadă, în cazul în care va trece moțiunea simplă, dacă îl va mai ține la conducerea MS: „Dacă ne luăm după declarațiile peneliștilor, moțiunea ar trebui să treacă. Am văzut că domnul Cîțu i-a cerut demisia de onoare. Vom vedea, dacă trece moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu, dacă îl va demite. Nu este treaba Opoziției dacă schimbă un ministru după ce a trecut o moțiune simplă. Cred că e treaba premierului, nici măcar a coaliției, e decizia prim-ministrului”, a explicat Ciolacu.

Prima moțiune simplă depusă de PSD în această sesiune parlamentară a fost împotriva ministrului Sănă­tății Vlad Voiculescu, însă aceasta a fost respinsă. Adoptarea unei moțiuni simple de către Legislativ nu atrage automat după sine demiterea ministrului respectiv.

Susținerea partidului pentru plângeri penale

De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat că PSD va susține demersurile deputatei Laura Vicol de a depune plângeri penale împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, șefului DSU Raed Arafat și ministrului Justiției Stelian Ion, după situația de la Spitalul Foișor. „E dreptul doamnei Vicol să depună aceste plângere penale. Categoric PSD va susține aceste demersuri. Nu ne uităm ce se întâmplă? Noi vorbim de vieți omenești. Cât mai acceptăm să moară români și ei să se certe la televizor sau să vină cu explicații? Este cazul ca justiția să își facă datoria. A batjocorit nu numai oameni, și morții i-a batjocorit Vlad Voiculescu. Este cazul ca instituțiile statului să își facă datoria”, a declarat Marcel Ciolacu.

„A venit timpul ca cineva să plătească pentru tot răul făcut! Pentru suferința și tratamentul degradant la care au fost supuși pacienții de la Spitalul Foișor, pentru reaua-credință și batjocorirea legii pe care o manifestă miniștri ai acestui Guvern voi depune astăzi plângeri penale împotriva lui Vlad Voiculescu, Raed Arafat și Stelian Ion. Eu nu voi accepta să trăiesc într-o țară în care guvernanții, după ce își umilesc cetățenii și îi tratează absolut monstruos, scapă nepedepsiți!”, a scris Laura Vicol luni, pe Facebook.

 

Articole similare

error: Continut protejat!!