marți, 07 iulie 2020

Buzăul, printre cele mai performante judeţe la debut în Liga a III-a

• Olimpia Rm. Sărat, Metalul şi Gloria sunt echipele care au contribuit la „zestrea” Buzăului

Federaţia Română de Fotbal a realizat o analiză amplă destinată formaţiilor din Liga a 3-a, a cărei ultimă ediţie a fost suspendată după 14 etape, din cauza pandemiei de coronavirus. Unul dintre capitolele analizei a vizat parcursul campioanei judeţene în primul sezon de la promovarea în cel de-al treilea eşalon.

Pentru o imagine cât mai fidelă asupra performanţei nou-promovatelor în Liga a 3-a şi pentru evidenţierea judeţelor din care provin acestea, s-a calculat media de puncte pe meci realizată de fiecare echipă în primul ei sezon de Liga a 3-a. Ulterior, grupând echipele pe judeţe, a fost realizat un punctaj mediu pe care fiecare judeţ îl are, prin echipele furnizate.

În analiză, pentru relevanţa concluziilor, au fost incluse doar asociaţiile judeţene şi municipale cu minimum cinci reprezentări în intervalul de zece ani luat în considerare (2010-2019).

Cu cinci promovări în ultimii zece ani, Buzăul ocupă locul 2, cu o medie de 1,7, la o distanţă aproape insesizabilă de “liderul” Timiş (1,71) şi în faţa Teleormanului (1,67)! Olimpia Rm. Sărat (sezonul 2015-2016 – 2,34 p), Metalul Buzău (sezonul 2017-2018 –1,92 p) şi Gloria Buzău (sezonul 2018-2019 – 2,6 p) sunt trei dintre campioanele care au contribuit din plin la ,,zestrea” Buzăului. Celelalte două au fost Partizanul Merei şi ABC Stoicescu.

Adrian Petre are trei promovări ca preşedinte la AJF Buzău

Cum explică această situaţie preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău? Adrian Petre este preşedinte din 2015, iar în mandatul său fotbalul judeţean şi-a promovat de trei ori campioana în cel de-al treilea eşalon.

„În primul rând, am creat condiţii organizatorice foarte bune şi cadru normativ clar. Apoi, investiţiile în infrastructură, avem cele mai multe baze sportive cu scaune, e condiţie obligatorie la Liga a 4-a şi sunt furnizate de AJF! Con­diţiile de participare rivalizează cu cele de la Liga a 3-a, sunt obligatorii două echipe de juniori! Avem cele mai multe competiţii pentru fotbal juvenil, toate fără taxe pentru echipe, deci pepiniera e asigurată. Olimpia Rm. Sărat a mizat iniţial pe veterani, apoi a schimbat strategia spre copiii din judeţ şi a devenit o forţă. Avem patru stadioane în oraş, realizate inclusiv cu sprijinul FRF, sunt mândru de această echipă. La fel de Metalul Buzău, care din acest an are grupe de juniori la toate categoriile de vârstă şi se anunţă o forţă la acest capitol! Gloria e o echipă-fanion, trebuie să devină pepinieră judeţeană, sperăm să treacă în domeniul privat pentru o evoluţie către Liga 1”, a declarat Adrian Petre pentru site-ul Federaţiei.

loading...
error: Content is protected !!