Administrație

Buzăul, premiul I la concursul ,,Orașul durabil”, organizat de Ambasada Franței

Municipiul Buzău a obținut premiul I la categoria ,,Județe și orașe mari”, din cadrul concursului ,,Orașul durabil”, cu un proiect ce vizează implementarea unor măsuri de economie circulară la Școala Gimnazială nr.11 din municipiu, respectiv reducerea consumului de energie prin panouri solare și pompe de căldură, reutilizarea apei de ploaie, dezvoltarea de spații de permacultură și reciclarea deșeurilor.

Premiul i-a fost înmânat, miercuri, primarului Constantin Toma, de către Excelența Sa Laurence Auer, Ambasadorul Franței la București, în cadrul ceremoniei de premiere care s-a desfășurat la sediul Ambasadei Franței.

,,Este o mare onoare pentru noi, ca buzoieni, ca proiectul nostru legat de tranziția la economia circulară, respectiv transformarea Școlii Gimnaziale nr. 11 din Buzău într-o <școală circulară>, să fie remarcat și premiat ca un proiect inovativ la nivelul României și al Uniunii Europene (…) Mulțumim pentru încrederea acordată, Excelenței Sale, Doamnei Ambasador Laurence Auer și o asigurăm că Buzăul va fi un bun partener pentru Franța!”, a scris Constantin Toma pe Facebook.

16 autorități locale și-au depus candidaturile pentru ediția din 2021 a acestei competiții: Curtici, Ghelința, Ion Creangă, Isaccea, Sânnicolau Mare, Seini și Tâmboești la categoria ,,Orașe și municipii mijlocii”, Arad, București (sector 6), Buzău, Cluj-Napoca, Galați, Iași, Sibiu, Suceava și județul Vâlcea la categoria ,,Județe și orașe mari”.

Dintre cele 16, Buzău, Sibiu, Ghelința (Covasna) și Isaccea (Tulcea) sunt câștigătoarele concursului ,,Orașul durabil 2021”. Sibiul a câștigat premiul II pentru un proiect de reabilitare a clădirilor istorice, în aceeași categorie în care a fost și Buzăul, iar Ghelnița și Isaccea au luat premiul I, respectiv premiul II la categoria “orașe și municipii de dimensiuni medii”.

În urma obținerii acestui premiu, o echipă din Primăria Buzău va avea parte de o vizită de studiu în săptămâna 15-19 noiembrie, vizită ce îi va permite un schimb de experiență cu partenerii francezi din Paris și Tours.

Concursul ,,Orașul durabil” a fost organizat de Ambasada Franței în România, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER), Business France și asociațiile reprezentative ale autorităților locale din România, cu sprijinul Carrefour și Renault, cu scopul de a promova inițiativele autorităților locale din România care se înscriu într-un proces de dezvoltare durabilă și de tranziție ecologică.

 

Articole similare