Actualitate

Buzăul are o hartă cu magnolii

O inițiativă ce ține de drag de Buzău și de primăvară îi îndeamnă pe buzoieni să fie cu ochii pe magnoliile din orașul reședință de județ. Ea aparține organizației buzoiene „Cătinel” și a fost anunțată mai întâi pe pagina de Facebook a fondatoarelor ei – Carmen, Irina, Florina, Camelia și Raluca -, dar și la Gala „Buzăul Genial – Femei la puterea 10”, organizat în week-end de Primăria Buzău și de Antena 3.

Fondatoarele Asociației „Cătinel”

Prezent la eveniment, viceprimarul Ionuț Apostu și-a exprimat public adeziunea la acest proiect „de înflorire” a orașului. Este o inițiativă  de o frumusețe aparte, pentru că, deși se află la vedere, de multe ori, florile sunt „partea nevăzută” a orașului. Grijile cotidiene, rutina și graba de a ajunge mai repede la locul de muncă ori la școală nu lasă timp oamenilor să admire natura în toată splendoarea ei.

Și totuși, o astfel de inițiativă nu avea cum să treacă neobservată.   La anunțul postat de psihologul și psihoterapeutul Carmen Neagu pe pagina de socializare formulat ca o trezire la primăvară – „Dragi buzoieni, Bucureştiul are harta magnoliilor lui. Dar, avem şi noi Sena noastră. Aşa că, împreună cu Florina, de mâine  pornim harta magnoliilor Buzăului (inițativă Cătinel). Florina ştie să le introducă în Google Maps; picioarele noastre şi ale Ancăi vor face pe jos turul Buzăului; mai rămâne să ne ajutați să le dibuim. Eu ştiu doar magnoliile de la Biserica Catolică de pe Democrației. Florina le ştie pe cele din 23 August. Vă rog să ne ajutați să ajungem la cât mai multe. Nu de alta, dar o lună pe an există cel mai frumos loc din Buzău şi vrem să îl descoperim. Mulțumim” -, au răspuns foarte mulți buzoieni. Anunțul a stârnit multe reacții pe pagina de socializare și foarte mulți buzoieni au trimis  chiar și fotografii cu magnolii înflorite. Celebritate printre buzoieni au căpătat de ani buni  arborii ornamentali de la blocul care-i poartă numele, „Magnolia”, și cele din curtea fostului spital Brătianu, actualul Centru muzeal „Brătianu”. Din această primăvară însă, o hartă a magnoliilor îi va ghida pe buzoieni către un traseu al acestei flori în municipiul Buzău.

Inițiativa  identificării și fotografierii magnoliilor a prins însă și în alte comunități buzoiene, astfel că pe pagina de socializare unde a fost postat anunțul au fost transmise imagini cu magnolii chiar și din zona montană, cum este comunitatea de la Nehoiu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker