Cultură

Bunavestire a scriitorilor buzoieni

Liga Scriitorilor Filiala Buzău, în colaborare cu Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” Buzău și Filiala „Pamfil Șeicaru” a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, organizează sâmbătă 23 martie, ora 11.00, întâlnirea cu scriitorii, ocazionată de sărbătoarea creștin ortodoxă a  Bunei Vestiri. Scriitori de toate vârstele vor fi prezenți în Sala de la Iazul Morilor, str. Frăsinet, Buzău pentru a lansa volumele recente.

La împlinirea bucuriei, spune Elena Căpățînă, președnta Ligii Scriitorilor -filiala Buzău, vor contribui recenzorii de carte: Tudor Cicu, critic literar, membru în Uniunea Scriitorilor și Viorel Frâncu, membru UZPR care vor prezenta volumul „TRECĂTOAREA” al autorului George Bratu, pr. Alexandru Pripon, membru UZPR, care va prezenta volumul „HERUVIMII CU CHIPURI DE COPII” al autoarei Gina Agapie, Violeta Bobocea, membru Liga Scriitorilor și membru UZPR, care va prezenta volumele „POEZII ALESE” ale autoarei Ana Rusu. De asemenea, vor mai fi prezenți  Octavia Crăciun, scriitor, profesor pian, București și Valeriu Mocanu, președintele Academiei Națiunii Române din Chișinău , împrenă cu Alexandru Ionescu, pianist, artist plastic,  București, care vor prezenta volumul „AMPRENTE CU ACCENTE” al autorului Veroni Mihăilă. Elena Căpățînă  va prezenta, de asemenea, volumul „VEȘMÂNTUL BUCURIEI”, autori fiind elevii clasei a VI-a A la Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” Buzău. Nu în ultimul rând,  Marcela Chiriță va prezenta volumele „MORTUL VIU” și „LUMEA MEA DE ALTĂDATĂ” ale autorului Petre Rotaru din Colți.

 „Fiind vorba de bucurie, vom avea ocazia să fim parte la spectacolul susținut de elevi talentați, coordonați de prof. dr. Gina Agapie, dar și de recitalul susținut de artistul Nicolae Maxim, flautist la Filarmonica din București, de recitalul susținut de Valeriu Mocanu din Chișinău și de expoziția de pictură a artistului plastic Alexandru Ionescu”, a precizat Elena Căpățînă.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker