Actualitate

Weekend în Ținutul Buzăului

  • În această seară, buzoienii pot participa la spectacolul  memorabil Iris – Cristi Minculescu, Valter & Boro -„The Best Of”- electric, la Club No Limit, începând de la ora 20.00.
  • În week-end, buzoienii pot vedea piesa de teatru „Cerere în căsătorie” la Teatru la Conac, în data de 24 martie, de la orele 17.00 și 19.00, în Sala studio din incinta Vilei Albatros.
  • Pasionații de drumeție și fenomene naturale pot da o fugă  în Geoparcul U N E S C O Ținutul Buzăului și pot închiria biciclete electrice cu un tur în Geoparcul Ținutul Buzăului E-ventura.ro.
  • Dacă s-au înscris, pot participa și la „Sărbătoarea Primăverii”, în Gradina Bio Amurtel Poieni, unde se va face o plantare de puieți.
  • Cei trei membri fondatori ai Slow Food Buzău – Clubul La Motoare Lavric, care a devenit Punct Gastronomic Local La Motoare, Conacul Grigorescu și Hanul Moara Veche -,au noutăți culinare pentru cei care ajung în Ținutul Buzăului. Răzvan de la Clubul La Motoare Lavric, care a devenit Punct Gastronomic Local La Motoare, este un susținător pasionat al mișcării Slow Food și are mulți ani de experiență în creșterea animalelor și prepararea de carne organică. Meniul de week-end este recomandat în mod special carnivorilor. Este necesară o rezervare prealabilă. Un meniu „de la fermă la masă” la Conacul Grigorescu – pionieri al mișcării Slow Food la Buzău -,  este propus de chef Juranda. Locația s-a deschis anul acesta pentru oaspeții care nu sunt cazați. Prânzul cu un meniu de degustare este realizat cu ingrediente provenite din miniferma proprie și de la producători locali selectați din comunitatea Slow Food Buzău. Rezervările se fac exclusiv online și în avans, până cel târziu vineri la ora 18.00.
  • Mai este și varianta Hanul Moara Veche, o pensiune-restaurant, pe lăcașul fostei mori din vechiul sat Berca, o afacere de familie cu o poveste din 1927. Hanul Moara Veche are un restaurant a la carte, două grădini-terase cu o suprafață de peste 2000 mp și loc de joacă pentru copii. Pe lista moștenirilor se află și rețeta veche a cârnaților de Pleșcoi, pe lângă alte preparate produse în casă sau de către producători locali. Recomandate sunt în special petrecerile private în grădina unde se organizează Piața Artizanilor – Slow Food & Gourmet Hub Buzău.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker