Administrație

Bugetare participativă la Primăria Buzău: ce proiecte au fost selectate

La sfârșitul lunii ianuarie, Primăria a lansat o invitație tuturor buzoienilor, care locuiesc fie în municipiu, fie în diaspora, de a veni cu idei pentru a îmbunătăți calitatea vieții din oraș, în cadrul proiectului de bugetare participativă. 100.000 euro este suma alocată proiectului câștigător, însă autoritățile au promis că, dacă vreo propunere se dovedește a fi foarte folositoare comunității, dar depășește plafonul stabilit, suma se poate suplimenta.

40 de proiecte au ajuns la Primăria Buzău, dintre care 17 au fost socotite a se încadra în cerințele procedurii de bugetare participativă. Acum, urmează votul publicului, iar buzoienii au ocazia să aleagă trei proiecte pe care le doresc implementate în municipiu începând din acest an, accesând pagina web dedicată https://www.oamenidebine.bz/proiecte/.

„Dragi buzoieni, vă mulțumesc pentru cele 40 de proiecte trimise și pentru dorința de implicare în dezvoltarea comunității noastre prin programul lansat de Primăria Municipiului Buzău «Oameni de Bine – Bugetare Participativă». În urma procedurii de evaluare a eligibilității proiectelor, au trecut în etapa următoare 17 proiecte interesante și utile, ce respectă tema de anul acesta, <Buzăul circular>. Aceste proiecte sunt acum pe site și au nevoie de votul dumneavoastră, al buzoienilor. Vă invit să parcurgeți proiectele propuse de concetățenii noștri și să votați. Aveți posibilitatea de a vota maximum trei proiecte. Dumneavoastră decideți prin vot pe care dintre aceste proiecte le doriți în Buzău. Cele mai votate trei proiecte vor fi implementate începând din acest an”, a transmis primarul Constantin Toma.

Miercuri seara, cele mai votate trei proiecte erau:

  • „Școala mea în Buzăul Circular”, ce privește implementarea sistemului de colectarea selectivă și reciclare a deșeurilor la Colegiul Național „Spiru Haret”;
  • „Buzău Charity Hall”, proiect care se referă la ajutorarea familiilor nevoiașe din județ, prin strângerea de fonduri din vânzarea și donarea de haine, mobilier sau alte obiecte.
  • „Modernizarea și dezvoltarea cursului de apă al râului Buzău”, prin înființarea unei faleze lângă șoseaua de centură, care să cuprindă un spațiu verde, alee de promenadă, piste de biciclete și facilități pentru persoanele cu dizabilități, precum și plajă.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker