Monden

Bosquito, de Dragobete la Buzău

Trupa Bosquito sărbătorește 23 de ani de activitate și, cu această ocazie, pornește o serie de concerte memorabile pentru toți fanii ce au iubit melodiilor lor, primul fiind la Sala Palatului. La Buzău ajung pe 24 februarie, chiar de Dragobete, la O’Brothers Social Pub, începând cu ora 19.00.

Timp de aproximativ șase ani, Radu Almășan a fost plecat în America. „A fost o strategie pe care am discutat-o cu colegii de la început, de la înființarea formației. Pur și simplu nu mai aveam ce să învățăm aici. Făceam aceleași concerte, în aceleași orașe, cântam în același studiouri și ne-am temut că o să ne plafonăm”, a povestit Radu.  Deși muzical i-a mers bine o perioadă, fix când lucrurile păreau să fie la un pas de succes, formalitățile legate de imigrație i-au pus bețe în roate.

Până s-au rezolvat problemele, Radu a mărturisit că a fost inclusiv nevoit să muncească „la negru” aproximativ doi ani. A lucrat în restaurante, asistent la filmări, însă „cel mai mult am fost șofer de limuzină sau «mover» care îți căra mobila din casă”, a povestit Almășan în direct la RockFM, în emisiunea lui Cristian Hrubaru, „Rock Driver”.

Despre seria de concerte ce își ia startul pe 14 februarie, Radu spune că „de data asta vom fi doar noi, în formulă extinsă. Vom avea partida de viori și suflătorii, adică exact sound-ul pe care ni l-am dorit dintotdeauna”.

După comeback-ul din ultimii ani, popularitatea Bosquito a renăscut, trupa fiind printre cele mai active din Romania la capitolul apariții live. Trupa a abordat de-a lungul anilor un fusion de rock latin cu o gamă largă de influențe care au variat de la muzică țigănească, balcanică, până la elemente simfonice și de hard rock. Trupa s-a focusat exclusiv pe activitatea concertistică, fiind unul din artizanii principali ce susțin ideea de industrie muzicală bazată pe un box-office real în funcție de vânzarea de bilete.

Alături de Radu vor urca pe scenă la Buzău Ciprian Ioan Pascal (chitară), Mircea „Burete” Preda (chitară bas), Dorin Țapu (tobe), Gilberto Ortega (percuție). Formația a lansat până acum șase albume: Bosquito (2000), Sar scântei (2001), Cocktail Molotov (2003), Fărâme din soare (2004), Babylon (2014) și Sus (2019). Prețul unui  bilet este de 85 de lei.

Articole similare