Sport

Bombă la Limpeziș

Nou-promovata în Liga 3 Voința Limpeziș încearcă o salvare miraculoasă de la retrogradare printr-o mutare interesantă în această iarnă, mai mult o lovitură de imagine. Echipa buoiană a ajuns la un acord cu Hamza Younes (36 de ani), iar atacantul tunisian mutat la Ploiești va merge să joace și să antreneze la Voința.

Voința Limpeziș are doar 5 puncte acumulate în 15 etape, însă în Seria a 2-a a Ligii 3, din care face parte, este o echipă și mai slabă: fosta divizionară secundă Dacia Unirea Brăila, cu doar 2 puncte strânse în prima parte a sezonului.

Hamza Younes, antrenor și jucător la Voința 

Hamza Younes

Formația din satul Limpeziș (comuna Movila Banului) a avut o evoluție modestă la prima ei participare în Liga 3. După 15 etape ocupă penultimul loc în Seria a 2-a, cu doar 5 puncte acumulate, însă în această iarnă încearcă să regreseze situația și speră la o salvare miraculoasă de la retrogradare.

Clubul finanțat de Costică și Niță Dedu, doi frați afaceriști din sat, l-a convins pe Hamza Younes să accepte să antreneze, dar, potrivit unor surse citate de Liga2.ro, să și joace pentru Voința. Contractul său va fi ca jucător, deoarece nu poate fi legitimat ca antrenor, având în vedere că nu deține licență. Younes nu va merge singur la Limpeziș, ci îl va avea alături pe Marian Teodorescu, fost antrenor la CSO Băicoi, CS Cornu sau Petrolul 95 Ploiești.

„Fostul golgheter al Petrolului, tunisianul Hamza Younes, a semnat cu Voința Limpeziș”, a anunțat clubul buzoian pe pagina sa de Facebook, africanul urmând să fie prezentat oficial la echipă în data de 21 ianuarie, când are loc reunirea.

Încearcă o salvare miraculoasă de la retrogradare

Informațiile Liga2.ro sunt că Hamza Younes va fi legitimat ca jucător la Voința Limpeziș, dar va primi puteri de antrenor principal, Marian Teodorescu va fi director sportiv, iar Marius Musceleanu, antrenorul principal din acte, va rămâne și el la echipă, cu toate că acesta mai mult a lipsit de pe banca tehnică decât a fost prezent în cele 15 jocuri trecute din acest sezon. Formația are, însă, nevoie de un antrenor principal legitimat la FRF.

Hamza Younes a renunțat la cariera de fotbalist profesionist la începutul anului 2022, când s-a despărțit de divizionara secundă Concordia Chiajna. La începutul lunii septembrie a anului 2022, el a semnat cu echipa din Liga a 4-a Prahova ASCS Petrolul 95 Ploieşti, pentru care marca de trei ori la debut.

Acum, tunisianul trece la un nivel superior cel puțin ca ligă în care evoluează noua sa echipă. Younes merge la Voința Limpeziș, unde și-a negociat o primă consistentă în cazul în care va reuși o evitare miraculoasă a retrogradării.

În cariera sa, Hamza Younes a evoluat pentru CS Sfaxien (Tunisia), Petrolul Ploiești (în două rânduri), Botev Plovdiv, Ludogorets (amândouă din Bulgaria), Tractor (Iran), Xanthi (Grecia), Erzurumspor FK (Turcia), Al Ahli (Qatar), Aris Salonic (Grecia), Larisa (Grecia) și Concordia Chiajna.

A doua cea mai slabă echipă din toată Liga 3

Voința Limpeziș a promovat în vara trecută în Liga 3 după ce a fost campioana Ligii a 4-a Buzău și a câștigat controversatul baraj cu CSL Victoria Gugeşti, campioana județului Vrancea.

După primele 15 etape a acumulat doar 5 puncte, dintr-o victorie și două remize, are golaveraj 20-56 și ocupă locul 9, penultimul, în Seria a 2-a a Ligii 3, având-o sub ea pe fosta divizionară secundă Dacia Unirea Brăila (2 puncte) și imediat deasupra pe Dinamo Bacău (10 puncte).

În ultimele trei etape din sezonul regulat, Voința va juca cu Viitorul Ianca (locul 7, deplasare), Metalul Buzău (locul 2, acasă) și Dinamo Bacău (locul 8, deplasare). Ulterior va juca zece meciuri în play-out, unde va încerca să evite ultimele două locuri, direct retrogradabile.

 

Articole similare