Administrație

Două contracte importante semnate de Primăria Buzău

Alte două contracte cu finanțare europeană au fost semnate joi, 5 ianuarie, de primarul Constantin Toma la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în prezența Secretarului de stat, Alexandru Stoica. Primul contract vizează construirea de locuințe pentru tineri, proiect cu o valoare totală de 7.442.019 lei și care va însemna ridicarea a 24 de locuințe pentru familii de tineri cu venituri scăzute.

Cel de-al doilea contract se referă la achiziția a 16 autobuze electrice și opt stații de reîncărcare a mașinilor electrice, în valoare de 46.723.511 lei. Acestea se vor alătura flotei Transbus, care se compune din alte 13 autobuze electrice sosite anul trecut la Buzău și vor circula inclusiv în comunele învecinate, respectiv, Mărăcineni, Vadu-Pașii, Țintești și Vernești.

Primarul Toma le promite buzoienilor că anul 2023 va însemna și încheierea tuturor șantierelor majore din oraș, care au îngreunat, într-o anumită măsură, desfășurarea activităților de zi cu zi. Cu toate acestea, vor începe alte lucrări pe străduțe intens circulate din oraș, precum și reabilitarea unor parcări din diferite cartiere. „Anul 2023 va însemna finalizarea tuturor șantierelor care sunt în derulare în acest moment! Mă refer aici și la Bulevardul Unirii și la Piața Daciei, Strada Transilvaniei, Bulevardul Industriei, Colegiul Național <Mihai Eminescu> și zona Bazar (unde se va muta Primăria în cursul acestui an).

De asemenea, vom începe reabilitarea a 20 de străzi importante și vom continua reabilitarea trotuarelor și parcărilor. Dar, proiectele Buzăului  sunt multe și ne vom strădui să avem și mai multe proiecte de investiții finanțate pe bani europeni. Municipiul Buzău este în plină dezvoltare și sperăm să fructificăm toate oportunitățile oferite de Uniunea Europeană, Guvernul României și bugetul local”, transmite Constantin Toma.

Articole similare