Administrație

Bolojan vine miercuri la Buzău să susțină referendumul unirii cu Țintești

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, fost primar al municipiului Oradea, vine la Buzău să-l ajute pe primarul Constantin Toma să promoveze unirea cu comuna Țintești. Inițiativa acestuia se datorează și faptului că, pe vremea când era primar, Ilie Bolojan a eșuat de două ori în tentativa de a uni, prin refe­rendum, municipiu Oradea cu comuna Sân­martin.

Evenimentul va avea loc miercuri, 8 septembrie, înce­pând cu ora 18.00, la Amfiteatrul din Parcul Tineretului, Bolojan fiind invitatul de onoare a unei noi dezbateri privind referendumului din 26 septembrie, ce propune extinderea teritorial-administrativă a municipiului Buzău prin unirea cu comuna Țintești.

„Bolojan e un model și pentru mine. Chiar dacă e de la PNL, îl respect mult pe acest om, care pot spune că mi-a devenit și prieten. Acum, când a auzit de intenția noastră de la Buzău de a ne uni cu comuna Țintești, mi-a spus că va veni la Buzău pentru a ne susține în campania dinainte de referendum”, a anunțat primarul Constantin Toma încă din vară, la scurt timp după ce s-a decis organizarea referendumului. ,,Bolojan, la Oradea, a avut intenția de a se uni cu Sânmartin, o comună învecinată. A făcut referendum, dar din păcate a picat. A fost o prezență de 28,4%, mai puțin de 2% a lipsit la Oradea ca referendumul să treacă”, explica atunci primarul municipiului Buzău.

Spre bucuria lor, liberalii buzoieni au fost scutiți de momentele jenante de a-l trata cu răceală pe Ilie Bolojan – dat fiind că oficialii PNL Buzău se numără printre adversarii unirii Buzăului cu Ținteștiul -, viața oferindu-le ocazia de a-l trata… cu spatele! Aceasta deoarece, coincidență sau nu, tot miercuri, începând cu ora 17.00, vine la Buzău și Florin Cîțu, candidat la președinția Partidului Național Liberal, pentru a-și prezenta, la Sala Mare a Consiliului Județean, moțiunea pe care o va susține la Congresul din 25 septembrie.

Articole similare