Politic

Bolojan vine la Buzău să-l ajute pe Toma la promovarea unirii cu Ținteștiul

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, fost primar al munici­piului Oradea, vine la Buzău să-l ajute pe primarul Constantin Toma să promoveze unirea cu comuna Țintești. Pe vremea când era primar, Ilie Bolojan a eșuat de două ori în tentativa de a uni, prin referendum, municipiul Oradea cu comuna Sânmartin.

„Vă dau o informație în premieră. Domnul Ilie Bolojan, care a încercat de două ori să unească Oradea cu comuna Sânmartin și nu a reușit din cauza jocurilor politice, a zis că de la finalul lunii august vine și stă la Buzău o lună de zile – chiar dacă eu sunt PSD și dumnealui PNL – și vom face campanie împreună pentru că orașele din România se sufocă”, a declarat Toma într-o emisiune organizată de Ziarul Financiar.

„Bolojan e un model și pentru mine. Chiar dacă e de la PNL, îl respect mult pe acest om, care pot spune că mi-a devenit și prieten. Acum, când a auzit de intenția noastră de la Buzău de a ne uni cu comuna Țintești, mi-a spus că va veni la Buzău pentru a ne susține în campania dinainte de referendum”, anunțase anterior Toma la TV Buzău. ,,Bolojan, la Oradea, a avut intenția de a se uni cu Sânmartin, o comună învecinată. A făcut referendum, dar din păcate a picat. A fost o prezență de 28,4%, mai puțin de 2% a lipsit la Oradea ca referendumul să treacă”, explica primarul municipiului Buzău.

Reamintim că buzoienii vor fi chemați la referendum la toamnă, pentru a vota unirea cu comuna Țintești.

Mircea Marian, senior editor ,,Newsweek România”: ,,Ce m-a surprins, sincer, în povestea asta este notorietatea de care se bucură Bolojan la Buzău, o legendă vie, ca să zic așa. Presa locală scrie că a fost cel mai bun primar din țară, iar primarul PSD din Buzău îl plimbă ca pe sfintele moaște. Nu o scriu cu ironie! Ceea ce a făcut Bolojan este un ­exemplu pe care-l preiau și alții și cred că asta va fi bine pentru comunitățile locale. Un exemplu…”.

Un comentariu

  1. Omul sfinteste locul,nu sigla de partid! Nu exista atata competenta in partidul de care apartine,de aceea apeleaza la oameni de calitate si cu experienta. Este foarte bine cand se recunosc invinsi la capitolul asta,poate cel mai important -proiecte de dezvoltare. Nu exista competenta pentru ca nu au avut nevoie de oameni de categoria asta, iar oamenii inteligenti nu ar accepta sa se coboare la nivelul celor din partidul lui Toma.

Articole similare