Economic

Bitcoin a crescut cu peste 400% în ultimele 12 luni

Cea mai celebră criptomonedă a depășit toate recordurile în acest început de an. Pe lângă faptul că un Bitcoin a atins prețul de 41.941 de dolari în date de 8 ianuarie 2021, interesul pentru criptomonede a crescut în foarte multe industrii, notează cazino-mrbit.com.

Ascensiunea spectaculoasă a criptomonedelor este atribuită mai multor factori, unul dintre ei fiind lansarea posibilității de a face investiții în criptomonede în platforma celui mai mare procesator de plăți din lume, PayPal.

Totul a început după ce compania americană a anunțat la finalul lunii octombrie 2020, că va introduce criptomonedele în următoarea perioadă. În acea perioadă, 1 BTC se vindea cu aproximativ 13.500 de dolari, iar prețul criptomonedei s-a triplat după mai puțin de 3 luni de zile.

În data de 11 ianuarie, PayPal a înregistrat un record de volum de tranzacții Bitcoin, depășind pragul de 240 milioane de dolari, în timp ce capitalizarea primei criptomonede s-a ridicat la peste un trilion de dolari. Totodată, PayPal a anunțat că va facilita și plățile prin criptomonede în 2021.

Un alt factor care ar fi influențat această creștere a fost poziția luată de una dintre cele mai celebre bănci din lume vizavi de acest fenomen. JPMorgan Chase & Co. (JPM) a notat într-un document publicat recent că valoarea unui Bitcoin ar putea urca până la 146.000 de dolari pe termen lung pe măsură ce criptomoneda va concura aurul, ca monedă alternativă.

Prognozele pe termen lung sunt, așadar pozitive, însă investițiile pe termen scurt în acest domeniu pot fi riscante, spune Autoritatea pentru Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA):

„FCA este conștientă de faptul că unele firme oferă investiții în cripto-active, sau împrumuturi sau investiții legate de cripto-active, care promit profituri ridicate. Dacă consumatorii investesc în aceste tipuri de produse, ar trebui să fie pregătiți să-și piardă toți banii.

La fel ca în cazul tuturor investițiilor speculative de mare risc, consumatorii ar trebui să fie siguri că înțeleg în ce investesc, riscurile asociate investiției și toate protecțiile de care pot beneficia”, a fost mesajul celor de la FCA.

Referirea specialiștilor de la FCA este îndreptată, în special către derivatele cripto, CFD, care activează pe piață fără a fi autorizate.

O altă veste importantă în lumea criptomonedelor a fost dizolvarea XRP Trust, după ce moneda inventată pentru a facilita tranzacțiile bancare internaționale a început să fie delistată de pe mai multe exchange-uri.

Totul a pornit de la Comisia Americană pentru Bursă și Valori Imobiliare din SUA (SEC), care a dat în judecată Ripple, firma fondatoare a criptomonedei XRP, pentru realizarea unor tranzacții neautorizate cu instrumente financiare în valoare de peste 1.3 miliarde de dolari.

Prin urmare, Grayscale a vândut toate criptomonedele XRP deținute. Chiar și așa, XRP a rămas în top 10-ul celor mai tranzacționate monede, conform Casino Coin Ripple.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker