Economic

Bicicletele, bagajul și pregătirea mașinii, o parte din “ingredientele” unei escapade reușite cu cei mici

 Călătoriile reprezintă un mod mai mult decât practic prin care ne putem deconecta cu ușurință de la orice factor generator de stres, fapt pentru care în mod regulat căutam destinații de weekend unde să petrecem câteva zile. Dacă la nivel teoretic, lucrurile pot părea destul de simple, de îndată ce suntem puși în situația de a ne pregăti pentru călătorie, vom constata cel mai probabil că în realitate lucrurile sunt complet diferite. Situația se complica și mai mult însă, daca în călătorie vei fi nevoit să îi iei și pe cei mici cu tine. Oricât de dificile ar putea părea lucrurile însă, nimic nu se compară cu câteva zile petrecute departe de oraș, în compania celor dragi. Reușita unei escapade depinde în mare măsura de modul în care organizezi, de aceea este indicat să pregătești totul din timp, astfel încât să nu îți scape niciun detaliu.

Indiferent că este vorba despre o călătorie în toată regula sau despre o escapadă de câteva zile pana la o destinație apropiată, în ambele cazuri va trebui să te pregătești așa cum se cuvine. În acest sens, am pregătit câteva sfaturi ce îți pot fi de folos în ceea ce privește punerea la punct a câtorva detalii legate de viitoarea călătorie.

Stabilirea itinerariului și găsirea unui spațiu de cazare

Pentru a lăsa cât mai puțin loc neprevăzutului, recomandarea este aceea de a stabili itinerariul pe care dorești să îl urmezi, dar și să găsești un spațiu de cazare care să respecte pe deplin nevoile tale și ale familiei. Procedând în acest mod, nu îți vei mai asuma niciun risc în ceea ce privește cazarea, un lucru complet nerecomandat atunci când în ecuație intră și copiii.

Pregătirea mașinii

Dacă ai ales ca și mijloc de transport mașina personală, următorul pas este acela de a te asigura că totul funcționează corect. O mică inspecție tehnică înainte de plecare te poate scuti de numeroase situații neplăcute. În situația în care anumite componente dau semne vizibile de uzură, îți recomandăm să le înlocuiești, astfel încât să excluzi riscul ca acestea să se defecteze atunci când te aștepți cel mai puțin. În prezent este mai simplu ca oricând să găsești de la piese pentru mașini obișnuite, până la piese excelente pentru Range Rover sau alte mărci de mașini. Evită cu orice preț să călătorești cu mașina dacă anumite componente nu funcționează în parametri normali.

Bagajul

Pregătirea din timp a bagajului va reduce semnificativ riscul de a uita acasă lucruri importante, situație care îți poate da cu ușurință întreaga aventură peste cap. Alcătuirea bagajului este un pas ce trebuie privit cu o oarecare doză de subiectivitate, pentru că dincolo de aspectele ce țin de îmbrăcăminte și produse de îngrijire, nevoile fiecăruia dintre noi pot diferi destul de mult. Pentru a ști cu precizie ce îmbrăcăminte să pui în bagaj, îți recomandăm să arunci un ochi asupra vremii. Concomitent, nu trebuie să uiți de faptul că micuții sunt prin natura lor destul de neglijenți, astfel că cel mai probabil va schimba mai mult de un set de haine pe zi.

Bicicletele pentru copii, o sursă de distracție în orice moment

Dacă vei călători înspre o destinație precum sunt zonele montane, este o idee inspirată să iei cu tine și distractivele biciclete pentru copii. Asta desigur doar dacă spațiul din mașină îți permite. O soluție practică în acest sens sunt suporți pentru biciclete ce pot fi montați pe mașină, astfel că vei salva o mulțime de spațiu în interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare