Administrație

Biblioteca Lopătari, modernizată cu fonduri europene

La începutul acestei săptămâni, primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin, a postat pe reţeaua de socializare un mesaj prin care aducea la cunoştinţa concetăţenilor iminenţa unei noi investiţii de interes public la nivelul comunităţii lopătărene. Într-o colaborare cu instituţia Consiliului Judeţean, Primăria comunei Lopătari va beneficia de o susţinere financiară într-un proiect cu finanţare din fonduri europene, pentru reabilitarea clădirii care adăposteşte Biblioteca locală şi pentru dotarea instituţiei respective cu echipamente IT.

„În perioada următoare Biblioteca Comunală din satul Lopătari va intra în renovare în cadrul unui proiect cu finanțare din fonduri europene. Vor fi modernizate clădirea și spațiile interioare și se va dota sala Bibliotecii cu echipamente IT. Preconizăm că lucrările vor fi finalizate până la finalul anului, după care Biblioteca Comunală va deveni un centru de ateliere, prezentări, sesiuni de lucru pentru copii, dar și pentru adulți. Biblioteca Comunală nu este doar despre cărți, ci și despre dezvoltarea unor competențe care să îmbunătățească pe termen lung nivelul de trai din comuna Lopătari”, este mesajul primarului Claudiu Constantin, care pare să fie momentul accesării unui palier nou de comunicare între instituţia Primăriei şi grupurile identificate la nivelul comunităţii – elevi, tineri adolescenţi, grupuri de părinţi, categorii socio-profesionale.

De altfel, primarul Claudiu Constantin este recunoscut pentru pasiunea pentru scris şi obişnuinţa de a întreţine un blog personal, un spaţiu virtual unde invită, încă din primul an de mandat, orice cetăţean în schimburi de idei, impresii şi tot ceea ce înseamnă demers calitativ pentru ridicarea nivelului de trai în comunitatea lopătăreană, nu numai în perspectiva bunăstării materiale.

Instituţia Bibliotecii comunale din Lopătari poartă numele unui fost învăţător din localitate, Dumitru Serbescu Lopătari.  „Dumitru Serbescu-Lopătari a avut o bogată experiență de dascăl, organizator de școală și cămin cultural (<Lumina> din Lopătari, înființat în anul 1908), fiind în același timp, autor de manuale didactice, culegător de folclor, traducător din Frații Grimm, fondator de reviste: <Vremea nouă>, <Sfatul sătenilor>, <Tribuna învățătorimii>. Este înmormântat în Cimitirul Dumbrava din Buzău”, precizează primarul Claudiu Constantin.

 

Articole similare