Actualitate

Vânătoare de mașini tunate, la Buzău

Încă din prima zi a lunii iulie, polițiștii din Buzău, în colaborare cu reprezentanții Registrului Auto Român (RAR), au desfășurat ample controale în trafic. Scopul principal al acestor acțiuni a fost verificarea stării tehnice a autovehiculelor, cu scopul preveniri accidentelor rutiere. Totodată, polițiștii au vizat și motocicletele, precum și autoturismele cu modificări la sistemul de evacuare, care pot deranja locuitorii orașului, mai ales pe timpul nopții, din cauza zgomotului puternic.

Pe parcursul unei săptămâni de verificări, au fost depistate autovehicule cu defecțiuni tehnice aflate în trafic, respectiv cu probleme grave la sistemul de frânare, precum și numeroase mașini tunate. Proprietarii acestor vehicule au fost sancționați pentru modificările neomologate la sistemul de evacuare a noxelor.

„În urma activităților de control desfășurate, au fost aplicate 135 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 de lei, pentru deficiențe tehnice, după cum urmează: 54 pentru defecțiuni tehnice; 5 pentru defecțiuni tehnice grave; 11 pentru modificări ale sistemului de evacuare a noxelor; 13 pentru uzura anvelopelor; 2 pentru lipsa inspecției tehnice periodice; 9 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto; 25 pentru alte deficiențe tehnice; 16 pentru alte abateri la regimul circulației. Polițiștii rutieri au retras 39 certificate de înmatriculare și cinci seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, două permise”, se menționează într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Acțiunile de control au fost binevenite pentru asigurarea siguranței rutiere și reducerea disconfortului cauzat de vehiculele cu modificări neomologate. Polițiștii buzoieni vor continua să monitorizeze starea tehnică a vehiculelor și să sancționeze abaterile, pentru a menține un mediu rutier sigur și liniștit pentru toți participanții la trafic.

Articole similare