Monden

Bianca Mihai, pe podiumul Festivalului „Trofeul Tinereții”

Buzoianca Bianca Mihai a obținut premiul III la cel mai longeviv concurs de muzică ușoară din România, Festivalul de la Amara (Ialomița), care anul acesta a ajuns la cea de-a 54-a ediție.  „Pentru mine, Amara a fost locul unde în 2018 îi cunoșteam pe acești oameni ai sufletului meu și va avea mereu o magie. Mulțumesc pentru momente, emoții, cuvinte și pentru muzică Andrei Tudor, Ionel Tudor și Andreea Andrei. Promit să ne revedem pe scenă cu mai multe ocazii!”, le-a spus fanilor Bianca Mihai, tânăra din Buzău care a demonstrat că poate rămâne pe podiumul festivalului „Trofeul Tinereții” unde, în 2018, a obținut premiul II.

În prima zi a festivalului s-a desfășurat competiția tinerilor cu vârste între 16 și 25 ani, etapă în care a participat și Bianca și în care  concurenții au urcat pe scena de la Amara acompaniați live de orchestra condusă de compozitorul Ionel Tudor, urmând ca seara să fie încheiată de concertul Deliei și al Kairei. Pentru faza finală s-au calificat Eleonora Filipoiu, Eliza Irimia, Laura Ion, Ana-Maria Doană, Bianca Mihai, Cătălina Tudorache, Theodor Octavian Andrei, Andreea Cristea, Luana Toader, Alexandru Ovidiu Cucu, Iulia Miruna Nacu și Nicolae Andrei Bucă.

În a doua zi a festivalului a avut loc Gala Laureaților, când emoțiile s-au stins, și a fost rândul celor de la Taxi și al lui Mario Fresh să încânte publicul.

La ediția cu numărul 54 a Festivalului „Trofeul Tinereții” au participat 12 concurenți, dintre care doi din județul Ialomița. Premiul I a fost adjudecat de Eleonora Filiopiu, din Slobozia. Premiul II a fost obținut de Laura Ion, din Ilfov, iar premiul III de către buzoianca Bianca Mihai. Premiul de popularitate a fost obținut de Christiana Doană din Craiova, iar premiul special de către Cătălina Tudorache din Călărași.

Câștigătoarea de anul acesta a fost Luana Toader, o tânără de numai 17 ani din Pitești, care a strigat „Nu pot să cred!”  în timp ce își primea premiul. Distincția i-a fost înmânată de decanul juriului, compozitorul Horia Moculescu, prezent pe scena Festivalului timp de 50 de ediții. Ediția din acest an s-a desfășurat pe parcursul a două zile, în perioada 13-14 august.

Începând cu anul 2014, Festivalul de la Amara s-a aliniat celui mai înalt grad al calității, având pe scenă orchestra „extrasă” din Big-Bandul Radio, cu compozitorii Ionel Tudor și Andrei Tudor în componență. Juriul acestei ediții din 2022 a fost compus din Horia Moculescu, Adrian Romcescu, Cristian Obrejan, Andreea Andrei și Mihaela Teodorescu.

Reamintim că scena Festivalului „Trofeul Tinereții” de la Amara a constituit rampa de lansare pentru numeroși artiști recunoscuți astăzi la nivel național, dintre care îi amintim pe buzoianca Mihaela Runceanu (câștigătoarea Trofeului în anul 1976), Angela Ciochină (câștigătoarea Trofeului în anul 1975), Mirela Voiculescu Fugaru, Laura Stoica, Anca Țurcașiu, Manuela Fedorca, Pepe, Luminița Anghel, Cristina Spătar, Lili Sandu și Annes.

 

Articole similare