joi, 24 septembrie 2020

Benone Sinulescu simte lipsa scenei şi a publicului: „Eu nu sunt obişnuit să stau, toată viaţa am cântat peste tot prin lume”

În ciuda vârstei, Benone Sinulescu spune că şi-ar dori să călătorească şi să concerteze mai mult în această perioadă, dar pandemia nu îi permite. Buzoianul a vorbit pentru ­publi­caţia Click despre cum îşi petrece timpul în această perioadă, departe de Buzăul natal, în judeţul soţiei sale.

Benone Sinulescu (83 de ani) a stat mai mult în casă de când s-a instaurat starea de urgenţă în România din cauza noului coronavirus.

Celebrul interpret de muzică populară este stabilit de ani buni în comuna Bârzava din judeţul Arad, împreună cu soţia lui, Leny. Nu mai este demult un secret pentru nimeni că aici au o curte cu o grădină de vis, plină de flori, legume şi fructe, de care se ocupă mai ales acum, cu aceste ­res­tricţii impuse pentru activitatea artistică.

„Anul acesta nu a fost anul roşiilor, chiar dacă nu am mai avut ploi acide. Am avut ani mai productivi, în rest am stat bine. Noi avem de toate în grădină. Mâncăm bio. Am mai ieşit la câteva săptămâni la Arad pentru a face diverse cumpărături, respectând rigorile, în rest am stat cuminte numai acasă. Eu nu sunt obişnuit, toată viaţa am cântat peste tot prin lume şi nu am stat deloc locului. Acum a fost o situaţie neobişnuită pentru noi artiştii, dar şi pentru toată lumea, dacă stai şi te gândeşti că nu am mai putut circula ca altădată”, a declarat Benone Sinulescu pentru Click.

Anul trecut a fost călcat de trei ori de hoţi

În recoltele din anii 2016 şi 2017 Benone Sinulescu a avut şi roşii de 1,4 kg, iar anul trecut hoţii i-au furat răsadurile din grădină.

„Mi-e drag să încalţ cizmele de cauciuc şi să muncesc la răsaduri. Anul acesta (n.r., 2019) mi le-au furat de trei ori. Până nu am pus camerele de luat vederi, nouă la număr, nu am făcut nimic. Pentru că nu e de glumit. Apoi, am făcut solar şi am reuşit să salvăm recolta din acest an. Probabil s-a dus vorba că avem de toate în grădina noastră şi aşa s-au gândit să ne calce hoţii. Oamenii sunt invidioşi, nu ştiu ce or avea în cap. Noi ştim cine le-a luat, dar nu am vrut să facem scandal. Însă, dacă nu se opresc, vom lua măsuri. Spre necazul lor, probabil, ne-a dat în final Dumnezeu o recoltă extraordinară şi am avut fructe şi legume grozave şi anul acesta, în grădina noastră. Ne place foarte mult. Numai azi am cules opt găleţi de roşii”, declara nea Beni anul trecut.

loading...
error: Content is protected !!