joi, 21 ianuarie 2021

Bătaie pe puncte! HC Buzău dă examen cu fostul antrenor

• HC Buzău – CSM București, azi, de la 16.30, în direct pe TVR 2

Liga Națională de handbal masculin programează astăzi și mâine, la Sf. ­Gheor­ghe, tot sub formă de turneu, ultimele două etape ale turului sezonului regulat și, totodată, ultimele jocuri din acest an. După dezamăgirile trăite în me­ciu­rile cu CSM Botoșani și CSM Reșița – doar un punct cu moldovenii, din cele șase pe care mizau – handbaliștii buzoieni își văd acum serios amenințată poziția de play-off, iar ultimele două dueluri din acest an sunt extraordinar de grele! Seria începe astăzi după-amiază, cu confruntarea împotriva ocupantei locului 4, CSM București, formație condusă din acest sezon de fostul antrenor al buzoienilor, Eliodor Voica, cel care a stat pe banca buzoienilor la debutul absolut al unei echipe masculine de handbal în Liga Națională.

Din păcate, și de această dată, HC Buzău are probleme mari de lot. Scarlat, Anton și Tălmaciu sunt accidentați și nu pot fi luați în calcul pentru această partidă, la fel ca și francezul Leo Renaud David, aflat în recuperare. Iranienii Esteki și Nosrati acuză și ei ­pro­bleme medicale; cu Reșița,cei doi au evoluat la capacitate mult redusă din această cauză și tot la fel vor fi și astăzi, dacă vor fi măcar la parametrii fizici de joia trecută. În fine, este și o absență cauzată de Covid, pi­votul Zamfir Dumitrana, care încă nu s-a negativat. O veste bună este revenirea puștiului Robert Gheorghe, și el infectat anterior, testat negativ, dar este greu de crezut că poate fi o soluție după lipsa de antrenamente.

„Este foarte greu cu atâtea absențe, dar mergem să ne batem, că nu avem altă variantă. Aștept o mobilizare maximă din partea lor și să trecem cât se poate de bine peste aceste două jocuri. CSM București e una dintre echipele de top ale Ligii Naționale, iar acum au și un moral foarte bun după victoria din Europa”, a declarat, pentru OPINIA, președintele lui HC Buzău, Georgian Băducu. Mâine, în al doilea joc al turneului de la Sf. Gheorghe, echipa buzoiană o va întâlni pe Dobrogea Sud Constanța.

Timișoara, oprită să joace de Covid! Situație dramatică la Călărași

Ca aproape toate de până acum, și ultimele două etape ale turului sezonului regulat vor fi incomplete. Politehnica Timișoara a anunțat că nu se va putea prezenta la Sf. Gheorghe, deoarece la ultimele testări au fost depistate două cazuri de Covid-19, iar DSP Timiș nu a aprobat deplasarea. Nici Dunărea Călărași nu va participa la ultimele două etape, dar aici problemele sunt de altă natură. După cum notează Handbal Mania, mai mulți jucători s-au transferat deja la alte echipe, în timp ce străinii au plecat acasă. Echipa din Călărași nu a mai plătit salarii din luna august și se pune problema inclusiv a retragerii din campionat. Și Poli Timi­șoara, și Dunărea Călărași vor pierde la ,,masa verde” ultimele două meciuri din tur.

Liga Națională, Etapa a 14-a

 • ora 10.15: CSM Foc­șani – CSM Botoșani
 • ora 13.45: Dobrogea Sud Constanța – CSM Vaslui
 • ora 15.45: CSM Reșița – CSM Bacău
 • ora 16.30: HC Buzău – CSM București (TVR 2)
 • ora 18.25: Steaua București – CSM Făgăraș (TVR 1)
 • ora 18.30: Minaur Baia Mare – CSU Suceava

Potaissa Turda – Dunărea Călărași 10-0 (la „masa verde”)

Dinamo București – Politehnica Timișoara 10-0 (la „masa verde”)

Clasament

 1. DINAMO 39 p.
 2. Potaissa 33 p.
 3. Constanța 30 p.
 4. CSM București 27 p.
 5. Baia Mare 25 p.
 6. Timișoara 24 p.
 7. Steaua 21 p.
 8. HC Buzău 20 p.
 9. CSM Făgăraș 18 p.
 10. CSM Vaslui 16 p.
 11. CSM Focșani 15 p.
 12. CSU Suceava 14 p.
 13. Călărași 12 p.
 14. CSM Bacău 9 p.
 15. CSM Reșița 3 p.
 16. CSM Botoșani 1 p.

loading...
error: Content is protected !!