Economic

Bătaie între turci pe A7!

Nurol a depus contestație și semnarea contractului pentru Lotul 3 din tronsonul Ploiești-Buzău a fost amânată

O nouă amânare pentru semnarea contractului de pe lotul 3 al tronsonului Ploiești-Buzău din Autostrada A7. Nurol (Turcia) a depus contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu poate semna, momentan, contractul cu Tekfen. Contestația a fost înregistrată marți, 6 iunie, în prima zi lucrătoare după minivacanța de 1 iunie și Rusalii. Pe 23 mai, Compania de Drumuri a desemnat constructorul Tekfen câștigător al lotului Pietroasele – Buzău (14 km), iar cele zece zile legale pentru depunerea contestațiilor au expirat joi, 1 iunie.

Licitația pentru execuția Lotului 3 (14 km) a fost lansată în urmă cu aproape doi ani, în iunie 2021, dar contractul nu a fost semnat din cauza contestațiilor. Inițial, CNAIR îi desemnase câștigători pe bihorenii de la Selina (Drum Asfalt – Trameco), dar Nurol, Tekfen și Danlin au depus contestații, câștigate inclusiv la Curtea de Apel București. CNAIR a desemnat apoi câștigătoarea compania turcă Nurol, care a fost contestată de către firma nemțeană Danlin. Acum, turcii de la Nurol se află în postura de a depune contestații.

„Semnarea contractului pentru construcția lotului 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău (13,9 km), a intrat în linie dreaptă ! Lotul Pietroasele – Municipiul Buzău a fost atribuit constructorului turc TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. la valoarea de 1,15 miliarde de lei (fără TVA). După reevaluarea ofertelor și după respingerea contestației Danlin XXL SRL de către Curtea de Apel București CNAIR a desemnat un nou constructor. După trecerea termenului legal de 10 zile, dacă nu vor fi depuse noi contestații, este posibilă semnarea contractului pentru construcția ultimului din cele 13 loturi ale A7 finanțate din PNRR. Lucrările care includ 8 poduri și un pasaj (1,26 km), trebuie finalizate în 20 de luni, după emiterea Ordinului de Începere”, a transmis pe 22 mai, directorul general CNAIR, Cristian Pistol.

Articole similare