joi, 02 iulie 2020

Bărbați din Nehoiu reținuți pentru braconaj

Doi bărbați din Nehoiu au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore în urma unor percheziții la domiciliile lor și la tatăl unuia dintre ei.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat opt percheziţii domiciliare la locuinţele a trei bărbați din Nehoiu – tată și fiu, de 39 și 67 de ani, și un cunoscut al acestora de 51 de ani – bănuiți de deţinerea ilegală a unor arme și braconaj.

Activitatea s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele, în baza mandatelor de percheziție domiciliară  emise de Judecătoria Pătârlagele.

Poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 3 arme de vânătoare lungi dintre care două carabine și un drilling cu dispozitive optice lunete, aproximativ 100 de cartușe de calibre diferite, 78 capse, cutii cu pulbere și alice, toate deţinute ilegal, 2 arme de vânătoare şi 66 cartuşe deţinute legal, dar şi 20 de articole pirotehnice. Totodată, a fost identificată și ridicată o cantitate de aproximativ 36 kg carne vânat (mistreţ şi cerb).

Din cercetări a reieșit că cei trei bănuiți – tată și fiu de 39, respectiv 67 de ani, împreună cu un prieten de 51 de ani, foloseau elementele de armament și muniție deținute ilegal la activități de braconaj. Bărbatul de 39 de ani este deținător legal de armă însă la braconaj folosea armele pe care le deținea ilegal.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 342 Cod penal și „braconaj”, faptă prevăzută și pedepsită de art.42 alin.1 lit. a şi c din Legea 407/2006 vânătorii și protecției fondului cinegetic,  faţă de cele trei persoane, două dintre acestea fiind reţinute pentru 24 de ore.

loading...
error: Content is protected !!