joi, 02 iulie 2020

Hoț ghinionist! Cum a ratat o spargere un buzoian recidivist, recent eliberat din închisoare

Un buzoian eliberat anul trecut din închisoare în baza recursului compensatoriu, și mutat ulterior în București pentru a i se pierde urma, a ajuns din nou în arest după ce polițiștii de Investigații Criminale din Buzău i-au devoalat activitatea infracțională desfășurată după părăsirea penitenciarului.

În ziua de 28 mai, poliţişti de la Poliția municipiului Buzău, au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului, de 37 de ani, stabilit în municipiul București, care era bănuit de comiterea infracțiunii de furt din locuință. Activitatea s-a desfăşurat în baza mandatului de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Buzău. Poliţiştii au găsit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri, sume de bani și seturi de chei despre care există bănuiala că ar fi fost folosite în actele infracționale. Ulterior, bănuitul a fost condus la sediul Poliţiei.

Bărbatul este bănuit că în perioada 18 noiembrie 2019-20 ianuarie 2020, a pătruns prin efracţie, într-o locuință de pe raza municipiului Buzău, de unde a sustras bani, bijuterii de aur și alte bunuri. Prejudiciul a fost evaluat de proprietarul apartamentului, un buzoian de 34 de ani, la suma de 10.000 de lei.

În aceeași perioadă, bănuitul a încercat săvârșirea unei fapte similare pe raza municipiului București, fără a sustrage însă vreun bun din locuință în acest caz.

Cum acționa individul? După eliberarea din penitenciar, se stabilise în București unde se muta dintr-o locuință în alta pentru a i se pierde urma. La primele ore ale dimineții pândea locatarii blocului unde intenționa să acționeze până când cineva ieșea din bloc. Mergea la apartamentul de unde bănuia că a ieșit persoana respectivă și, folosind chei potrivite, intra în casă. Ghinionul lui a fost că într-unul din imobile a fost surprins de unul dintre proprietari în timp ce cotrobăia prin casă. Țipetele acestuia l-au speriat pe hoț și a fugit.

Cum în București nu s-a descurcat, a revenit în orașul natal Buzău de unde se bănuiește că a sustras bunuri în valoare de 10.000 lei.

Poliţiştii au luat împotriva bănuitului măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru furt calificat și tentativă la furt calificat şi continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Ulterior a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul are la activ în trecut mai multe fapte similare, dar și tâlhării, pentru care a și fost condamnat.

loading...
error: Content is protected !!