joi, 21 ianuarie 2021

Bankroll și money management la pariuri sportive: Informații și sfaturi de care să ții cont

La baza unui stil de pariere responsabil se va afla mereu un money management bine pus la punct. Un sistem corect de gestionare a banilor nu doar că previne pierderile uriașe, însă îți oferă și șansa de a continua parierea pe intervale mai mari de timp, reușind astfel să îți îmbunătățești jocul la pariuri sportive online. Ți-am pregătit un ghid cu informații și sfaturi, construit în jurul acestui topic:

Ce înseamnă “money management”?

De multe ori, ne place sa pariem online romaneste, conform părerilor altora și cu sume de bani prea mari pe un singur eveniment sportiv, comparativ cu totalul bugetului. Mai mult decât atât, jucăm “la recuperare” și pentru a ne îmbogăți, fără a pune distracția pe primul loc. 

Ei bine, conceptul de “money management” la pariuri se opune unui astfel de stil de joc. Ideea are la bază o gestionare eficientă a banilor destinați pariurilor sportive, astfel încât urmările determinate de pierderi să fie minime. “Money management” înseamnă un plan de pariere bine pus la punct, nicidecum un stil de joc haotic, impulsionat de lăcomie, panică sau euforie exacerbată. 

Ce avantaje oferă un money management bun?

Dacă preferi să pariezi online, însă dorești să obții și rezultate notabile pe termen mediu și lung, este indicat să îți planifici încă din start stilul de joc, pornind de la realizarea unui money management concret. 

Astfel, nu vei mai paria haotic pe evenimente aleatorii din sporturi pe care nu le stăpânești foarte bine. Vei evita împuținarea drastică a bugetului pentru pariuri într-un timp scurt, fără a mai fi nevoie de a gestiona alte sume de bani către această distracție, destinate altor nevoi. 

Mai mult decât atât, un money management bun te va educa într-un timp cât se poate de scurt, de aceea, nu vei mai juca “la recupera”, nu te vei împrumuta niciodată și nu vei mai lua decizii de pariere bazate pe trăiri de moment. 

Ce înseamnă “bankroll”?

Dacă ai mai auzit de acest concept până acum și tinzi să îl confunzi cu ideea de “money management”, află că “bankroll” se referă la suma din cont, sau “banca de start” pe care o ai la dispoziție. 

Plecând de la această valoare, este important să găsești la pariuri un nivel clar de confort, privind raportul miza plasată:buget ințial. Cu alte cuvinte, “nu trebuie niciodată să pariezi mai mult decât îți permiți”, pentru a aborda parierea într-o manieră cât se poate de responsabilă. 

Ce legătură există între “money management” și “bankroll”?

În cazul în care bankroll-ul destinat pariurilor descrie o sumă substanțială, este recomandat să pariezi cel mult 5-10% din cont pe fiecare pariu în parte. Dacă dispui de o bancă de start cu un capital redus, o pondere de 20-25% este ideală pentru capitalul de care dispui. 

La baza acestor decizii se află, de altfel, două componente esențiale: câți bani ai în cont și cât ești dispus să riști, la fiecare pariu online plasat. De asemenea, încrederea pe care o ai în evenimentul respectiv (bazată pe analiza meciului în cauza) poate influența procentele despre care am discutat mai sus. 

Găsești pe eFortuna pariuri variate, pe care poți plasa atât live, cât și în sistem ante-meci, atat timp cât ai la îndemână un money management determinat de bankroll. Aceste două concepte sunt simplu de înțeles și îți permit să rămâi în joc pentru mai mult timp, avand astfel de partea ta mai multe șanse de câștig!

Sursa foto: https://imgur.com/qxauqOu via Shutterstock

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!