duminică, 20 septembrie 2020

Bani de tablete și rechizite școlare pentru sute de elevi sărmani din zona Rm. Sărat, oferiți de Fundația DIALOOG Holland-România

După 23 de ani de activități umanitare destinate familiilor sărace din zona Rm. Sărat, Fundația DIALOOG Holland-România anunță că rămâne aproape de elevii sărmani și în anul pandemiei de coronavirus. Fundația sprijină elevii fără posibilități materiale din Liceul Tehnologic „Victor Frunză” Rm. Sărat și pe cei din comunele Buda și Topliceni.

Fundația a fost înființată de Maricica Mobach, o buzoiancă ce a părăsit România în 1976, după ce s-a căsătorit cu un olandez chiar în Buzăul natal și, odată stabilită în Țara Lalelelor, a derulat constant campanii umanitare dedicate locuri­lor în care s-a născut. În cei peste 23 de ani, Maricica Mobach a reușit să convin­gă olandezii să doneze sume impresionante pentru familiile sărace din Buzău, reușind astfel să finanțeze construcția a peste 40 de case pentru familii fără adăpost, dar și să cumpere lemne pentru iarnă și pachete cu îmbrăcăminte și ­alimente. Maricica Mobach a fost decorată de Casa Regală Olandeză pentru cei peste 20 de ani de caritate față de România.

Aproximativ 12.000 euro pentru aproape 500 de elevii

„Pandemia nu trebuie să împiedice dezvoltarea tinerilor care încearcă să își facă un viitor. În cei 23 de ani nu s-a întâmplat niciodată ca delegații Fundației DIALOOG să nu fie prezenți la derularea unor proiecte umanitare în România. Este cunoscut că pandemia este un obstacol mare în activitatea fundației care are foarte multe proiecte. Virusul împiedică activitatea fundației în Olanda, ca și cea a colaboratorilor din România. Știm că coronavirusul există încă și nu se știe cât va dura până când totul va intra în normal. Însă ajutorul din partea fundației este necesar acum mai mult ca niciodată. De aceea DIALOOG încearcă să ofere ajutor, de această dată de la distanță, cu sprijinul colaboratorilor locali cu care fundația a lucrat ani dea rândul și în care are încredere totală. Bineînțeles că nu toate proiectele propuse se pot derula, dar proiectul din învățământ, <Copil la școa­lă> are prioritate, mai ales acum când copiii trebuie să continue cu acumularea de cunoștințe atât de necesare pentru viitorul lor. Cu o sumă de aproximativ 12.000 euro fundația speră ca cei peste 470 de elevii și studenți pe care ne-am propus să îi susținem financiar să poată merge mai departe pe scara societății și acum în clipe dificile de pandemie”, se arată în comunicatul Fundației DIALOOG Holland-România.

Potrivit aceleiași surse, rechizitele sunt pregătite în sacoșe ecologice împărțite pe clase conform necesarului fiecărui elev beneficiar. În urma corespondenței cu conducerea Liceul Tehnologic „Victor Frunză” Rm. Sărat s-a decis ca un număr de 252 elevi să primească rechizitele necesare continuării cursurilor din acest an.

2.000 euro pentru plata tabletelor

În afară de elevii liceului tehnologic, se vor bucura de rechizite și elevii din comunele Buda și Topliceni, unde elevii pot urma cursurile conform restricțiilor impuse de pandemie. Ca și în anii anteriori și în aceste comune peste 250 de elevi vor primi rechizitele de bază cu care vor începe cursurile.

„Deoarece mulți elevi din familiile rurale nu au posibilități să urmeze cursurile la zi, fundația a ales să finanțeze în plus cu suma de 2.000 euro pentru plata tabletelor pentru un număr de elevi sărmani din comuna Buda. În felul acesta și acești elevi vor putea fi la zi cu lecțiile predate online de către profesorii lor”, se mai arată în comunicatul DIALOOG.

Reprezentanții fundației anunță că trei dintre buzoiencele pe care le-au susținut financiar să urmeze cursurile unei școli sanitare au devenit absolvente, iar acum își caută un loc de muncă în domeniu (asistente medicale). Alte patru buzoience urmează studii aceluiași colegiu cu sprijin financiar din partea fundației olandeze.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!