duminică, 20 septembrie 2020

Buzoianul Vasile Calofir: „Eram cinci frați la părinți și ni se spunea: nu munciți, nu mâncați”

A fost elevul lui Dem Rădulescu, a jucat în filme de lung metraj și în tele­novele precum „Numai iubirea” și „Efect 30”, a apărut în videoclipuri și ,mulți ani la rând, a fost colaborator al emisiunii realizată de Dan Bittman la Televiziunea Română, „Dă­nutz S.R.L.”.

Îl mai pu­teți știi de la „Ferma vedetelor”, unde a jucat atât rol de „negustor”, cât și de concurent.

Vasile Calofir, copilul sărac de la Vadu Pașii care a luat viața în piept și a dormit câteva luni în Gara de Nord din București hotărât să își găsească drumul în Capitală, nu încetează să vorbească, ori de câte ori are ocazia, despre copilăria petrecută la Buzău.

„Dacă vedeam un film cu bătăi, a doua zi toți copii erau bătuți”

„Când eram mic mi-am făcut casă în copac și am construit un adevărat arsenal în jurul copacului: sârme împletite cu crenguțe, un dispozitiv prin care puteam declanșa o găleată cu apă dacă venea cineva să mă ­atace, aveam arc cu să­geți și praștie. Călăream cai, tauri, refăceam filmele pe care le vedeam la televizor. Dacă vedeam un film cu bătăi, a doua zi toți copii erau bătuți, unul cu ochiul umflat, unul cu buza spartă. Trăiam foarte riscant. Tot ce-mi trecea prin imaginație am pus în aplicare”, a declarat Vasile Calofir pentru adevarul.ro.

„Orice muncă a câmpului eu am făcut-o”

Buzoianul amintește și despre lecțiile și educația pe care le-a primit din ­fa­milie. „Dar pe lângă toate lucrurile aproape nebunești pe care le făceam, munceam foarte mult și foarte bine. Mulgeam animalele, le hrăneam, le duceam la câmp, căram zeci de găleți cu apă, săpam grădina, tăiam via, mergeam la cules de porumb, la curățat de sfeclă. Orice muncă a câmpului eu am făcut-o. Îmi plăcea foarte tare, dar așa am și fost educați. Am fost cinci frați și ni se spunea: <Nu munciți, nu mâncați>. Era simplu. Tră­iam sănătos, chiar și la ni­vel spiritual. Cred că din acest motiv moștenesc și un genetic bun și am făcut față în <Ferma vedetelor>”, își mai aduce aminte actorul buzoian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!