Administrație

Bani de la Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea clădirii Jandarmeriei buzoiene

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că a înmânat 25 de contracte de finanțare pentru proiectele aprobate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), „Componenta 5 – Valul Renovării”, către reprezentanții structurilor MAI care derulează aceste investiții. Proiectele valorează peste 38 de milioane de euro, iar evenimentul a avut loc în prezența ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Cseke Attila, dar și a conducerii MAI.

Ministrul a transmis că zece proiecte vizează reabilitarea unor sedii ale inspectoratelor județene de poliție ori ale poliției municipale sau orășenești din mai multe județe ale țării. Pe lista proiectelor anunțate se numără și intervenții la sediile Inspectoratelor de Jandarmi din județele Brăila, Buzău și Suceava, acolo unde vor fi efectuate lucrări pentru creșterea eficienței energetice.

De asemenea, alte opt unități ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Bacău, Brașov, Covasna, Harghita, Maramureș și Neamț, respectiv Baza pentru logistică a IGSU București, vor fi reabilitate energetic și modernizate. „Zece dintre proiectele de renovare reprezintă reabilitări a mai multor sedii aparținând Poliției Române. Astfel, intervențiile vizează sedii ale Inspectoratelor Județene de Poliție, dar și sedii ale Poliției municipale sau orășenești din județele Alba, Cluj, Galați, Mehedinți, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, unde se vor executa lucrări pentru creșterea eficienței energetice și gestionarea eficientă a energiei. Două dintre contractele înmânate vizează reabilitarea Instituțiilor Prefectului din Galați și Mehedinți.

De asemenea, vor fi efectuate lucrări pentru creșterea eficienței energetice la unități ale Inspectoratului General al Jandarmeriei Române din Brăila, Buzău și Suceava. La opt unități ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor fi desfășurate lucrări de reabilitare termică, energetică și modernizarea construcțiilor la sediile ISU din Bacău, Brașov, Covasna, Harghita, Maramureș și Neamț, respectiv Baza pentru logistică a IGSU București. Alte investiții urmează să fie făcute și la centrele de pregătire și recuperare a capacității de muncă din Constanța și București”, a precizat Bode.

Ministrul de Interne a mai spus că, pe lângă faptul că aceste proiecte vor ajuta la scăderea consumului anual de energie finală din surse convenționale, ele vor genera și un impact pozitiv în comunități, dat fiind că beneficiarii finali ai intervențiilor propuse de MAI sunt cetățenii României, prin îmbunătățirea serviciilor oferite de structurile ministerului.

Articole similare