Educație

Bacalaureatul de toamnă, rezultate dezamăgitoare și la Buzău

Rezultatele inițiale de la BAC 2023, sesiunea de toamnă, au fost afișate vineri, 25 august, de către Ministerul Educației. Rata cumulată de promovare la nivel național (rezultate inițiale – toate promoțiile) este 29,8 la sută, potrivit unui comunicat la instituției. Acest lucru înseamnă că mai puțin de 3 din 10 candidați au promovat a doua sesiune de Bac 2023.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), la Buzău rata de promovabilitate este de 31,3 la sută pentru promoția curentă și de 30,65 la sută pentru promoțiile anterioare. Doar 182 de candidați din 584, câți au fost înscriși, au reușit să promoveze sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. „La nivelul județului Buzău, rata de promovare (înainte de contestații) este de 31,16 la sută. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 31,3 la sută, iar pentru promoțiile anterioare, rata de promovare este de 30,65 la sută. Au promovat 182 de candidați, dintr-un total de 584 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 144 candidați provin din promoția curentă, iar 38 de candidați provin din promoțiile anterioare. Nu sunt candidați care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat”, transmite IȘJ Buzău.

Urmează depunerea contestațiilor astăzi, între 12.00 – 18.00, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 29 august. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Articole similare