miercuri, 15 iulie 2020

Bacalaureat 2020 la Buzău: „Nimeni nu se aștepta să pice tot comedia, dar a fost accesibil”

Surpriză pentru unii, floare la ureche pentru alții. Prima probă a Bacalaureatului, cea de astăzi, la limba și literatura română, le-a adus absolvenții de liceu la subiectul III „comedia”, așa cum s-a întâmplat la simularea din clasa a XI-a. În plus, cerința cu eseul dintr-o comedie a fost și în testul de antrenament nr. 17, publicat de minister pe 11 mai, pentru pregătirea elevilor pentru Bacalaureat.

Subiectele la Română au fost aceleași la profilul real și la profilul uman. Singura diferență a fost la subiectul al III-lea, unde a picat comedia, însă cerința a fost diferită. Absolvenții de la profilul uman au avut ca subiect „particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată”, în timp ce absolvenții profilului real au avut „particularitățile unei comedii studiate”.

Alexandru Ștefan

La Buzău, cei mai mulți dintre concurenții de la Colegiul Hasdeu au mărturisit că subiectele li s-au părut ușoare, deși se așteptau să le pice genul epic, nu comedia.

 „Eu sunt la profil real și examenul mi s-a părut foarte ușor; mai ușor decât m-aș fi așteptat. Am intuit că va pica un subiect și exact ăla a picat. Mă refer la subiectul III, unde a picat „comedia”. Subiectul acesta a picat în clasa a XI-a la simulare. Cred că diferența la notă ar putea-o face textul argumentativ. Am găsit două argumente destul de grele. Îmi doresc să merg mai departe la Politehnică, la Automatică”, a declarat Alexandru Ștefan.

Radu Drăgoescu

„A fost foarte ușor, cerințele au fost foarte clar formulate, nu ne-au pus în dificultate. Consider că niciun subiect nu a fost mai dificil; nici măcar subiectul III. La profilul meu, cel umanist, cerința la subiectul III a fost să facem construcția de personaj dintr-o comedie. Subiectele au fost asemănătoare cu ce s-a propus în textele de antrenament, așa că dacă le lucrai, știai ce să faci. Aș vrea să merg mai departe la Facultatea de Psihologie”, a declarat Radu Drăgoescu

 

Andrei Antochi

„Mi s-a părut destul de OK. Nu a fost dificil. Emoții mari au fost la subiectul III, pentru că nu știam ce pică. A picat ceva accesibil pentru toți: comedia „O scrisoare pierdută”, iar la profilul meu trebuia să scriem despre viziune și temă. Este adevărat că majoritatea s-ar fi așteptat să pice genul epic, adică romanul „Ion”, dar e bine ce a picat. Aș vrea să intru la Facultatea de Medicină”, a declarat Andrei Antochi.

 

Bianca Popa

„Sunt la profilul Științele-naturii și nu mi s-a părut foarte complicat, mai ales că subiecte asemănătoare am avut la simularea de anul trecut. Cred că subiectul III ar putea face diferența, pentru că este ceva mai dificil; este de memorat… Depinde de fiecare cât și-a adus aminte să scrie. Cred că în alegerea subiectelor, mă refer la nivelul de dificultate, s-a ținut cont și de faptul că am avut parte de o perioadă destul de lungă de învățământ online. Eu aș vrea să merg mai departe la Medicină Militară”, a declarat Bianca Popa.

Andreea Geamanu

„Eu sunt profil mate-info și examenul mi s-a părut foarte abordabil. Subiectele au fost ușoare, dar îți trebuia o doză de atenție la subiectul I, pentru că textul te putea pune în dificultate. A fost vorba despre viața lui George Călinescu la Timișoara și la București. Practic, ăsta putea fi momentul de confuzie: se cerea la ultimul exercițiu viața lui la Timișoara și puteai fi dezorientat. Vreau să intru la Politehnică, în București”, a declarat Andreea Geamanu.

 

„Eu sunt profil real și examenul mi s-a părut ușor. Cred că s-au gândit la noi, adică a fost accesibil pentru toată lumea. Venim după o perioadă de școală online și cred că asta a contat. Ne-a picat „comedia” și fix asta a picat și la simulare

Bianca Mihai

a din clasa a XI-a. Nimeni nu se aștepta la asta. Credeam că va pica genul epic, romanul „Ion” sau ceva de genul acesta. Totuși pentru mine a fost accesibil. Vreau să merg mai departe la Cibernetică, la ASE”, a declarat Bianca Mihai.

loading...
error: Content is protected !!