Politic

Avrămescu, printre semnatarii unui apel care îi cere lui Orban ,,responsabilitate și decență’’

Președintele organizației județene a Partidului Națio­nal Liberal, deputatul Gabriel Avrămescu, este unul dintre cei 67 de lideri ai PNL care au semnat un apel în care îl acuză pe președintele Ludovic Orban că dinamitează partidul și guvernarea, sus­ținând „campania de linșaj public împotriva premierului Florin Cîțu” și atacându-l pe președintele Klaus Iohannis. Cei 67 de liberali susțin că „Florin Cîțu este singurul lider capabil să guverneze România, cel puțin până în 2024”. Apelul este semnat și de subsecretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Claudia Benchescu, fost candidat, fără succes, din partea PNL Buzău la un post de deputat.

Echipa din PNL care susține candidatura lui Florin Cîțu la șefia partidului face către Ludovic Orban un apel la respon­sabilitate și decență. „Fa­cem apel la actualul președinte al PNL să nu mai încurajeze acuzații grave și derapaje de limbaj la adresa premierului liberal. Este de nepermis ca liderul PNL să-l atace pe Președintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii șapte ani. Ne delimităm de genul ăsta de politică! Mizele și ambițiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către președintele în exercițiu, în detrimentul mizelor partidului și ale guvernării”, precizează liberalii care îl susțin pe Cîțu.

„Apel la responsabilitate și decență! În legătură cu ultimele apariții publice ale președintelui PNL, Ludovic Orban, echipa celor care susțin candidatura lui Florin Cîțu dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic și declarațiile acestuia care aduc grave prejudicii partidului nostru. Considerăm că este dezonorant pentru președintele PNL să susțină campania de linșaj public împotriva premierului susținut de Partidul Național Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment și este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor”, arată un comunicat de presă.

Textul citată mai spune că este nepermis ca Ludovic Orban să îl atace pe președintele Klaus Iohannis, cel mai solid partener politic al PNL în ultimii șapte ani: „Facem apel la actualul președinte al PNL să nu mai încurajeze acu­zații grave și derapaje de limbaj la adresa premierului liberal. Este de nepermis ca liderul PNL să-l atace pe Președintele Româ­niei, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii șapte ani. Ne delimităm de genul asta de politică! Mizele și ambițiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către președintele în exercițiu, în detrimentul mizelor partidului și ale guvernării. Atacarea propriilor colegi, a guvernării și a Președintelui României este contraproductivă pentru partidul nostru, iar campania internă pentru funcția de președinte al PNL ar trebui să fie o competiție onestă, corectă, nu o răfuială de ordin personal, care să ne vulnerabilizeze în fața adversarilor”, mai indică sursa menționată.

De asemenea, liberalii care îl susțin pe Florin Cîțu la funcția de președinte al PNL îndeamnă la unitate în partid și după Congresul din 25 septembrie: „Trebuie să fim uniți acum și vom fi și mai uniți, după 25 septembrie. Florin Cîțu îi va aduce pe toți liderii partidului la aceeași masă, indiferent de opțiunea exprimată. Iar deciziile se vor lua în echipă, și nu unilateral! Vom pune în prim-plan guvernarea! Performanțele obținute arată rezultate de necontestat. Creșterea economică de 13%, anunțată de INS (Institutul Național de Statistică, n.r), dovedește că România este pe calea cea bună! Iar Florin Cîțu este singurul lider capabil să guverneze România, cel puțin până în 2024. În acest sens, nominalizarea noului ministru de Finanțe, Dan Vîlceanu, propus de premier, este un pas extrem de important și vom susține această candidatură, mâine (miercuri, n.r.), în cadrul ședinței BPN. Facem apel la res­ponsabilitate! Și ne delimi­tăm de toate discursurile sau acțiunile care pot slăbi atât guvernarea, cât și viitorul PNL!”, se mai arată în comunicatul de presă.

Documentul este semnat de Raluca Turcan, Rareș Bogdan, Emil Boc, Alina Gorghiu, Ciprian Ciucu, precum și de mulți alți lideri de filiale liberale.

Vezi AICI documentul și lista semnata­rilor

Președintele PNL Ludovic Orban a susținut că dezvăluirile recente despre trecutul premierului Florin Cîțu afectează formațiunea care înregistrează o „pier­dere masivă de încredere”. El a comentat și apariția publică a premierului alături de președintele Klaus Iohannis la Ziua Marinei, susținând că aceasta nu este, în opinia sa, „un semnal pu­blic de susținere” din par­tea șefului statului pentru premier. Orban a mai spus că  nu l-ar mai fi susținut pe Florin Cîțu pentru funcțiile care au dus la ascensiunea politică a acestuia în situația în care ar fi avut datele despre trecutul său care au apărut recent în spațiul public.

Articole similare