Politic

Avrămescu (PNL): Ori facem un spital nou ori reabilităm unul vechi. Domnul Toma trebuie să explice această situație

Se discută din nou despre construcția unui spital nou în Buzău. Ideea nu este deloc una nouă, ci pare că lucrurile bat pasul pe loc.

„L-am văzut pe domnul Toma cum a spus în urmă cu câteva luni că a găsit teren, apoi că a alocat bani pentru studiul de fezabilitate. Foarte bine! Buzoienii merită să fie tratați în condiții europene. Am făcut și un apel în care am zis că toți politicienii, indiferent de culoarea politică, trebuie să ne punem la aceeași masă și să punem umărul pentru construcția unui nou spital municipal în Buzău”, a spus președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.

Acum, însă, primarul Constantin Toma susține că municipalitatea urmează să preia Spitalul CFR Buzău, o secție exterioară a spitalului din Galați. „Ori facem un spital nou ori reabilităm unul vechi. Domnul Toma trebuie să explice această situație. Și fac apel încă o dată pentru că se pare că domnul primar este depășit de situație. Haideți să ne așezăm la aceeași masă și să găsim o soluție. Nu mai amăgiți buzoienii cu teme de campanie electorală”, a mai spus Avrămescu.

Construcția unui nou spital municipal în Buzău ar fi o investiție de aproximativ 75 de milioane de euro, o sumă mult prea mare oricum pentru municipalitate. O variantă ar fi atragerea de bani europeni sau de la bugetul de stat.

Text asumat de Partidul Național Liberal – Filiala Buzău

Articole similare