Politic

Avrămescu: Cu PNL la guvernare, în ultimul an au fost făcute investiții în infrastructura din Buzău cât în ultimii cinci!

Peste 16,2 milioane euro au fost investiți, în perioada 2020-2021, pentru lucrări de infrastructură, la nivelul județului Buzău, în comparație cu puțin peste 11 milioane euro câți au fost investiți în perioada 2015-2020, susține președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, deputatul Gabriel Avrămescu. „În sfârșit, pare că atenția administrației centrale s-a îndreptat și către județul nostru care are nevoie reală de investiții pentru lucrări de consolidare, asfaltare sau pentru lucrări dedicate si­guranței în trafic”, spune acesta, care reamintește că una dintre lucrările de infrastructură realizate recent este noul pod peste râul Bâsca Chiojdului de la Cislău, un proiect pentru care a fost nevoie de 3,3 milioane de euro de la Ministerul Transporturilor.

„Județul Buzău a fost întotdeauna <elevul pedepsit din ultima bancă> la capitolul infrastructură, iar nevoia de investiții pentru acest sector devenise acută în ultimii ani. De altfel, așa cum am mai spus, ne despart 100 de kilometri de Capitala României și, cu toate astea, Buzăul nu e nici pe departe la nivelul Bucureștiului sau al Ilfovului. Pe de altă parte, am reușit să direcționăm banii de la bugetul Ministerului Transporturilor către județul nostru într-un an cât nu au fost atrași în ultimii cinci și acest lucru este vizibil deja, mai ales pentru șoferii care tranzitează județul Buzău. Mai este mult de lucru, dar, sper eu, să păstrăm ritmul investițiilor și pentru perioada 2022-2023. Rămân, însă, o prioritate pentru noi cei 63 de kilometri de autostradă care urmează să facă legătura între Buzău și București și pentru care îmi doresc să înceapă lucrările cât mai curând posibil”, a spus Gabriel Avrămescu.

El mai spune că în aceeași categorie de lucrări se regăsesc și reparațiile pentru viaductul Giurca din Lunca Jariștei, care au costat peste 1,3 milioane euro, dar și reparații pentru care au fost alocate aproape 800 de mii de euro pentru podul metalic de la Mărăcineni. „De asemenea, în perioada 2020-2021, doar pentru lucrări de consolidare versanți și refa­cerea părții carosabile au fost făcute investiții în infrastructură de peste 5,3 mili­oane de euro pentru diferite porțiuni de drumuri națio­nale din județul Buzău. De altfel, una dintre lucrările care a dat mari bătăi de cap lucrătorilor de la Drumuri Naționale Buzău a fost îndepărtarea bucăților de stâncă desprinse din versant pe DN10 Buzău-Brașov, la începutul anului 2021, în zona Siriu, o intervenție care a presupus investiții în consolidarea versantului și refa­cerea drumului în valoare de aproape 1,7 milioane de euro. 35 kilometri de covoare asfaltice în valoare de apro­ximativ 600 de mii de euro, construcția sensului giratoriu de la Spătaru și o serie de expertize tehnice pentru stabilizarea pantelor și protecție împotriva căderilor blocurilor de stâncă cu plase ancorate, se adaugă la investițiile în infrastructura din județul Buzău, numai anul acesta”, mai precizează președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, de­putatul Gabriel Avrămescu.

Vezi AICI, lista comparativă de investiții infrastructură în județul Buzău

Articole similare