sâmbătă, 08 august 2020

Avocatul Roxana Constantinescu, noul președinte al Crucii Roșii Buzău

În săptămâna dinaintea Sărbătorilor Pascale, Crucea Roșie buzoiană a avut adunare pentru alegerea  noului președinte al organizației, al vicepreședinților, și a membrilor structurii de conducere județene, care să ducă mai departe, pentru următorii ani, acțiunile uma­nitare în sprijinul buzoienilor aflați în diferite situații de risc. În unanimitate, a fost desemnat președinte al filialei buzoiene a Crucii Roșii o persoană publică, cunoscută în urbea buzoiană. Este vorba  despre avocatul Roxana Constantinescu, care de la bun început a pledat în fața celor ce au ales-o pentru o mai mare vizibilitate a acțiunilor desfășurate de această organizație în comunitatea buzoiană.

,,Cred că prin prezența dânsei în fruntea filialei de Cruce Roșie, organizația va mai face un pas înainte spre mai bine”, a spus Dumitra Drăghici, fost secretar al județului, actualmente pensionară, în calitate de vicepreședinte al Crucii Roșii Buzău.

În urma votului, biroul ­fi­lialei Crucii Roșii Buzău are șapte membri. Alături de președinte, au fost aleși vicepreședinții Costel Barbu, colonel în rezervă de la ISU Buzău, care a făcut la întâlnirea respectivă  o prezentare a planului de activități al Crucii Roșii în perioada următoare, Dumitra Drăghici, fost secretar la județului, preot Mihail Milea, un exemplu pentru activitatea de pionerat pe care a desfășurat-o în județul Buzău în ceea ce privește înființarea și dezvoltarea așezămintelor pentru bătrâni, Claudia Ștefan, reprezentant al Direcției de Sănătate Publică, un colaborator vechi al Crucii Roșii, și doi tineri. Este vorba despre medicul de familie, Alin Clincescu și medicul specialist epidemiolog de la Spitalul Săpoca, Valentin Barbulis.

Tot în cadrul acestei ședințe a fost desemnată și comisia de cenzori, din care fac parte Carmen Petcu, Cristina Dumitru și Liliana Gabriela Marinescu.

Ce proiecte are noul președinte

,,Crucea Roșie nu are la acest moment factorul pu­blic al prezentării activității. Oamenii au uitat de noi și vor afla când va fi cine știe ce cutremur, când va aluneca cine știe ce deal sau când va fi o inundație. Pentru aceasta, pe pagina (n.r., de socializare) care este constituită, trebuie organizată o echipă care să fie gata să publice constant, din ce în ce mai des, despre activitatea Crucii Roșii și nevoia oamenilor de a fi sprijiniți de această organizație”, a spus Roxana Constantinescu.

De asemenea, noul președinte i-a încurajat pe cei prezenți să participe la emisiuni în care să vorbească oamenilor despre ce anume face această organizație pentru ei. ,,Să vă gândiți la oameni care să vă reprezinte, pe rând, și să participați și la astfel de emisiuni”. De asemenea, av. Roxana Constantinescu a vorbit despre necesitatea unei mai mari implicări a membrilor și a cerut mai mult dinamism: ,,Nu în ultimul rând, Crucea Roșie a rezolvat cazuri sociale, femei abuzate, cu copii, alungate, iarna. Am găsit de la preotul comunității și până la ultimul om din satul res­pectiv înțelegerea oferirii unei locuințe, a unei cantități de lemne. Asta înseamnă că trebuie mers și în mediul rural și popula­rizată necesitatea într-ajutorării semenilor. Este foarte greu, pentru că asta presupune timp, sacrificii, dar n-ar trebui niciodată să dăm înapoi a ne duce la un consiliu local organizat de o primărie, la Consiliul Județean. În concluzie, puțin mai mult dinamism”.

Roxana Constantinescu a mai cerut celor prezenți identificarea unor modalități de atragere a tinerilor în acti­vități de voluntariat. ,,Am reușit, prin Asociația Marghiloman, să adun 100 de voluntari elevi de liceu, clasele a IX-a, A X-a, a XI-a și a XII-a, în numai trei săptămâni. Gândiți-vă se pot confecționa  șepci, insigne, să se realizeze contracte-angajament frumos printate, pentru a da o recunoaștere a implicării acestora în diferite campanii de informare cu privire la importanța și rolul Crucii Roșii în comunitate”, a mai spus av. Roxana Constantinescu.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!