Actualitate

7 bărbați arestați pentru tăieri ilegale de arbori

După ce au tăiat ilegat mai mulți arbori, cu complicitatea unui agent economic care a întocmit acte false de transport, șapte bărbați din zona de nord a județului au fost arestați.

Ancheta a pornit în vară, când polițiștii specializaţi în combaterea delictelor silvice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au desfăşurat constant activități specifice, conform competenţelor, pentru documentarea grupărilor nestructurate, dar cu predispoziție în comiterea de acte ilegale asociate domeniului silvic, în zonele împădurite din partea de nord a judeţului. Astfel, pe 7 iulie, polițiștii au depistat o autoutilitară care transporta material lemnos de esență fag, pe DC 66, în Varlaam. În urma verificărilor s-a stabilit că autoutilitara transporta aproximativ 34 mc lemn rotund de fag, însă au constatat neconcordanțe în documentele de transport în ceea ce privește locul de proveniență a lemnului.

Având în vedere neregulile constatate, polițiștii au demarat cercetări, în urma cărora s-a constatat că bănuiți de săvârșirea faptelor sunt șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 62 de ani, din Pătârlagele, Gura Teghii și Colți. Pentru toate persoanele au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, în urma cercetărilor s-a constatat faptul că operatorul economic de profil ar fi tăiat ilegal peste 400 mc material lemnos de diferite esențe, prejudiciul estimat depășind 100.000 de lei.

Articole similare